Η θέση της “Δράσης Πολιτών ” για τον “Κλεισθένη 1”

ΤΥΡΝΑΒΟΣ


Ανακοίνωση της παράταξης “Δράση Πολιτών” του Δήμου Τυρνάβου, του κ. Αστέριου Ροντούλη, για την θέση της παράταξης για τον “Κλεισθένη 1”.

Η “Δράση Πολιτών” θεωρεί τον “Κλεισθένη 1”  ως έναν μηχανισμό βραχυκύκλωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν είναι μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση, αλλά ένα συνονθύλευμα ρυθμίσεων που νομοτελειακά θα απορρυθμίσει πλήρως τους ΟΤΑ και θα υποσκάψει κάθε αναπτυξιακή δυναμική των τοπικών κοινωνιών.

Ιδιαίτερα η ρύθμιση της απλής αναλογικής θα διαλύσει την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ και θα “μπαχαλοποιήσει ” την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την πλήρη αταξία που θα επιφέρει. Ουσιαστικά θα επικρατήσει ένα πνεύμα διάχυσης ευθυνών στα Δημοτικά Συμβούλια, το οποίο με τη σειρά του θα οδηγήσει σε ανυπαρξία κάθε υπευθύνου, ενώ οι κάθε είδους συναλλαγές θα δίνουν και θα παίρνουν κάτω από το τραπέζι.
Επιπροσθέτως, μάλιστα, η εξάμηνη παράταση που δίνεται στις σημερινές δημοτικές αρχές είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Ο πολίτης ψήφισε τις υπάρχουσες δημοτικές αρχές για πέντε χρόνια και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει ο κοινός νομοθέτης, παραβιάζοντας κατάφωρα το άρθρο 102 του Συντάγματος.
Εν κατακλείδι, η Κυβέρνηση με το προωθούμενο νομοσχέδιο προσπαθεί να αλώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα σε συνθήκες χάους και να αλλοιώσει με αθρόες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών το εκλογικό σώμα, για να εξισορροπήσει την απώλεια των ψήφων που αναπόφευκτα θα υποστεί λόγω της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της στα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest