Ξηρομερίσιος Αν.: “Ακατάλληλος ο χώρος της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου για εκλογές”.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ


Την αντίδραση του εκφράζει μέσα από τα Τυρναβίτικα Νέα ο κ. Ανδρέας Ξηρομερίσιος, για το τόπο των εκλογών που έχουν οριστεί τα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου. Ο Ανδρέας Ξηρομερίσιος είναι αντιπρόεδρος σήμερα της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου και εκ νέου υποψήφιος για το συμβούλιο της ΔΗΜΤΟ.

Ο κ. Ανδρέας Ξηρομερίσιος αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμα μέλη της ΝΕΦΕ Λάρισας.


Σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία όσο αφορά το καταστατικό ασφαλείας πολυκατοικίας και σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας διεξαγωγής εκδηλώσεων πάσης φύσεως Σε κλειστούς χώρους διεξαγωγή ημερίδων διεξαγωγή χώρο Εσπερίδων διεξαγωγή εκλογών μουσικών θέατρα αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και τα λοιπά απαιτείται Σε κάθε περίπτωση η ασφαλής πρόσβαση όλων των ενδιαφερομένων καθώς και η ασφαλής παραμονή καθόλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας.


Εύκολα προσβάσιμη και προσέγγιση θα πρέπει να είναι και των μονάδων υγείας ασθενοφόρα με εύκολη πρόσβαση και επάρκεια χώρου για το φορείο μεταφοράς των ασθενών. και με έξοδο κινδύνου σε περίπτωση συνωστισμού για πάσης φύσης ενδεχόμενο Υγειονομικής φύσεως. Σε αντίθετη περίπτωση σύμφωνα και με το νόμο παρεμπόδισης κάθε Υγειονομικού σταθμού καθίσταται υπεύθυνη αρμόδια η κάθε υπηρεσία που ενέκρινε τη διεξαγωγή της καταλληλότητας του κτιρίου για δραστηριότητα εκλογών με εκλογικό σώμα πάνω των χιλίων ατόμων. τα γραφεία της νοδε Τυρνάβου ανήκουν σύμφωνα και με το άρθρο 3 απόφαση 30 46/304/301/1/3-2-89 ταξινόμηση των κτιρίων και των δομικών κατασκευών για την εφαρμογή του παρόντος κανονισμού στην κατηγορία των χώρων συνάθροισης κοινού.

Ο πληθυσμός ανάλογα με τη χρήση του χώρου του κτιρίου υπολογίζεται η κατηγορία θ  1 άτομο ανά 9 τμήμα μικρού εμβαδού. Το εμβαδό των γραφείων της ΔΗΜΤΟ αντιστοιχεί σε περίπου 50 τετραγωνικά πρακτικά δηλαδή ακατάλληλος για τέτοιου είδους δραστηριότητα χώρος. Σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας των κτιρίων και τους κανόνες ασφαλούς δυνατότητας αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών όπως λιποθυμικό επεισόδιο ασφυξία λόγω ακαταλληλότητας του χώρου καρδιοαγγειακά νοσήματα και αλλά θεωρείται πρακτικά αδύνατη τέτοιου είδους δραστηριότητα. Ως ιατρός Σας ενημερώνω και σας παρακαλώ επανεξέτασης για διεξαγωγή των εκλογών σε κατάλληλο χώρο με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. σε διαφορετική περίπτωση ο ελεγκτής καταλληλότητας καθίσταται υπεύθυνος”.

Με εκτίμηση ο ιατρός Ανδρέας Ξηρομερισιος

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest