Εκτός τελικού της Eurovision η Ελλάδα, εντός η Κύπρος

eurovision 2018


Μπορεί τελικά να μην πήραμε ένα από δέκα εισιτήρια για το μεγάλο τελικό της 63ης Eurovision που πραγματοποιείται στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας και την Altice Arena αλλά η Γιάννα Τερζή με το «Όνειρό μου» πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση με ένα μουσικό κομμάτι με ελληνικούς στίχους. Αντίθετα, ένα εισιτήριο για τον τελικό εξασφάλισε η Κύπρος με την Eλένη Φουρέιρα και το «Fuego».

Από τον πρώτο ημιτελικό εισιτήριο για τον τελικό πήραν άλλες εννέα χώρες: Αυστρία, Εσθονία, Λιθουανία, Ισραήλ, Τσεχία, Βουλγαρία, Αλβανία, Φινλανδία, Ιρλανδία. Η χώρα μας εμφανίστηκε στη 14η θέση με το «Όνειρό μου» σε μουσική και στίχους Γιάννας Τερζή, Αρη Καλημέρη, Μιχάλη Παπαθανασίου και Δημήτρη Σταματίου. Τη σκηνοθετική επιμέλεια είχε η Chali Jennings. Πριν από την Ελλάδα εμφανίστηκε η Αυστρία και αμέσως μετά η Φινλανδία και ο δύο χώρες πήραν θέση για τον τελικό της Eurovision. Η Κύπρος εμφανίστηκε στην 19η και τελευταία θέση.


Αύριο (Πέμπτη, 10/5) θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος ημιτελικός (22.00) στον οποίο συμμετέχουν άλλες 18 χώρες. Από αυτές εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου (12/5) θα πάρουν άλλες δέκα χώρες. Συνολικά στον τελικό της Eurovision θα συμμετάσχουν 26 χώρες καθώς εκτός από τις δύο δεκάδες που προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς θα διαγωνιστούν οι λεγόμενες «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) καθώς και η διοργανώτρια Πορτογαλία.


Τον σχολιασμό και την παρουσίαση στην τηλεόραση έκαναν οι Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και Δάφνη Σκαλιώνη, ενώ τον ραδιοφωνικό, ο Δημήτρης Μεϊδάνης. Το ίδιο θα συμβεί και τις επόμενες δύο βραδιές της Eurovision που μεταδίδονται απευθείας από ΕΡΤ1, ΕΡΤHD, Δεύτερο Πρόγραμμα, Φωνή της Ελλάδας και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.


Τη βραδιά του τελικού, τη βαθμολογία από την Ελλάδα θα ανακοινώσει η Ολύνα Ξενοπούλου.

eurovision 2018

Πηγή: efsyn.gr

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest