Ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου έχει θορυβήσει την πόλη της Λάρισας

ΓΑΤΑ ΛΑΡΙΣΑ


Ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου έχει θορυβήσει την πόλη της Λάρισας τις τελευταίες ημέρες.

Στις 25 Απριλίου, σε παιδική χαρά που βρίσκεται στο πάρκο του ΟΣΕ στη Λάρισα, ένας μαθητής κλώτσησε μία γάτα ενώπιον δεκάδων ενηλίκων, με αποτέλεσμα τον θάνατο του ζώου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ελεύθερος», Δημήτρης Τσιόναρος μίλησε στο LIFO.gr για το περιστατικό, όπως του το περιέγραψε μία από τις μητέρες που βρισκόταν μπροστά εκείνη την ώρα.


Σύμφωνα με τον κ. Τσιόναρο, ο μαθητής με την παρέα του βρισκόταν στην παιδική χαρά, η οποία εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη από γονείς με τα παιδιά τους. Σύμφωνα με την περιγραφή της γυναίκας, ο μαθητής κλώτσησε με δύναμη τη γάτα, «αντιμετωπίζοντάς την σαν μπάλα ποδοσφαίρου», με αποτέλεσμα το ζώο να καταλήξει την ίδια στιγμή.


Η παρέα των μαθητών αμέσως μετά το περιστατικό έφυγε από την παιδική χαρά. Το αποτρόπαιο συμβάν έγινε μπρος στα μάτια περαστικών και γονέων με μικρά παιδιά που βρισκόταν στο πάρκο, ωστόσο κανείς δεν ειδοποίησε τις αρχές, επιλέγοντας να αποχωρήσουν με τα παιδιά τους τα οποία ήταν έντρομα και έκλαιγαν μετά τα όσα αντίκρισαν.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόναρος, μία από τις μητέρες, πέρναγε μπροστά από το φιλοζωικό σύλλογο με το παιδί της, το οποίο είχε βάλει τα κλάματα. Λίγη ώρα μετά επέστρεψε μόνη της, καθώς μένει εκεί κοντά και περιέγραψε το περιστατικό στον πρόεδρο του Συλλόγου, εξηγώντας του το λόγο που έκλαιγε ο γιος της.

Ο ίδιος, όπως είπε στο LIFO.gr, της ζήτησε να καταγγείλει το συμβάν στην αστυνομία όμως εκείνη του απάντησε ότι δεν «θέλει να μπλέξει» και ότι φοβάται. «Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κανένας μάρτυρας. Κανένας δεν θέλει να καταθέσει», αναφέρει χαρακτηριστικά. Απευθύνει μάλιστα έκκληση σε όσους βρέθηκαν μάρτυρες του περιστατικού να δώσουν πληροφορίες στη λέσχη του Συλλόγου.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσιόναρος, η παρέα των μαθητών επέστρεψε στην παιδική χαρά και πήρε το άτυχο ζώο και το κρέμασε έξω από το 5ο Λύκειο Λάρισας, όπου και βρέθηκε την επόμενη ημέρα το πρωί.

Ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου πρόκειται να ζητήσει συνάντηση με τους υπεύθυνους του σχολείου καθώς και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, για να ενημερώσει για το συμβάν και τη σοβαρότητα μίας πράξης όπως η κακοποίηση ζώων.

Το LIFO.gr επικοινώνησε με το σχολείο σχετικά με το θέμα, αλλά όπως ανέφεραν ακόμη δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για την καταγγελία.

Πηγή: lifo.gr

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest