Με ξηρασία κινδυνεύουν 11.000 στρ. στον κάμπο του Αμπελώνα από μη ηλεκτροδοτούμενες πομόνες

Πάνω από 11.000 στρέμματα κινδυνεύουν από την ξηρασία στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου του Αμπελώνα, από το Αργυροπούλι μέχρι τη Φαλάνη και τη Γιάννουλη, αφού οι γεωτρήσεις είναι υπερχρεωμένες στη ΔΕΗ με αποτέλεσμα το ηλεκτρικό ρεύμα που τις τροφοδοτεί να είναι κομμένο.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου (Αμπελώνα) κ. Τζιούφα Σωτήριο με αντικείμενο συζήτησης το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με την ηλεκτροδότηση γεωτρήσεων του εν λόγω ΤΟΕΒ. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο κ. Ζαρογιάννης Νικόλαος, Προϊστάμενος Λογιστικού του ΤΟΕΒ.

Η συνάντηση έγινε μετά από κάλεσμα του Δημάρχου, ώστε να αναζητηθούν νέες προτάσεις που θα αποτελέσουν λύση για το πρόβλημα, εν αναμονή της επερχόμενης επίσκεψης στην πόλη του Τυρνάβου του Υπουργού Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων κου Ευ. Αποστόλου και της συνάντησης του Δημάρχου μαζί του αλλά και της επαφής που θα έχει την Παρασκευή ο Δήμαρχος στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη Εμμανουήλ.
Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:
«Αντιλαμβανόμενος το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει σχετικά με την πιθανότητα μη άρδευσης δέκα χιλιάδων και πλέον στρεμμάτων καλλιεργούμενων εκτάσεων στην περιοχή του Αμπελώνα, προσπαθώ ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
Στη χρονική αυτή στιγμή η επίρριψη ευθυνών και μόνο στους αρδευτές δεν αποτελεί λύση. Θα πρέπει οι συναρμόδιοι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος & Ενέργειας να βρουν μία λύση στη βάση των προτάσεων που έχουν ήδη διαμορφωθεί, προκειμένου άμεσα να ποτιστούν οι καλλιέργειες».

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Ελευθερία”