Αμπελώνας: Πραγματοποιήθηκε ο 5ος Ποδηλατικός Γύρος από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ»

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή, που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των οργανωτών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 27 Απριλίου 2017 από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ» ο 5ος Ποδηλατικός Γύρος του Αμπελώνα.
Ο ποδηλατικός γύρος έγινε στα πλαίσια της 3ης Γιορτής Ανθοκομίας Αμπελώνα ως μία από τις πολλές παράλληλες δράσεις, που οργάνωσαν οι τοπικοί Σύλλογοι και Φορείς, με σκοπό να εμπλουτιστεί η Γιορτή Ανθοκομίας και με άλλα δρώμενα και σιγά – σιγά να καθιερωθεί ως ένας ακόμη θεσμός για τον Αμπελώνα.
Παράλληλα το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ» αποφάσισε και ενέταξε φέτος τον 5ο Ποδηλατικό Γύρο του Αμπελώνα στις δράσεις που θα γίνουν στο Νομό Λάρισας την 1η εβδομάδα του Μαΐου από το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, τους αιμοδοτικούς συλλόγους και άλλους φορείς για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.


Στον ποδηλατικό γύρο συμμετείχαν φέτος πάνω από 550 ποδηλάτες, μαθητές των σχολείων του Αμπελώνα με τους Διευθυντές, το διδακτικό προσωπικό και αρκετούς γονείς, φορώντας άσπρα και κόκκινα καπέλα προσφορά του Συλλόγου και κρατώντας μπαλόνια προσφορά του Δήμου Τυρνάβου με το διπλό στόχο:
 Να εμπνεύσουν στους νέους την αγάπη προς το ποδήλατο, που αποτελεί το κατεξοχήν φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο και
 Να διαδώσουν ακόμη περισσότερο στους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής την ιδέα και το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Για την καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή του Ποδηλατικού Γύρου έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα ο Διοικητής με το προσωπικό του Α.Τ. Τυρνάβου, ενώ την πορεία ακολουθούσε ένας γιατρός με το αυτοκίνητο πρώτων βοηθειών του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, καθώς και το ειδικό αυτοκίνητο της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γ.Ν. Λάρισας, για να θυμίζει σε όλους το σκοπό για τον οποίο έγινε ο Ποδηλατικός αυτός Γύρος στον Αμπελώνα.
Τους ποδηλάτες χαιρέτησε και ευχαρίστησε για τη μαζική συμμετοχή τους και ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παν. Σαρχώσης, ο οποίος και συγχάρηκε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για την τόσο σπουδαία πρωτοβουλία τους.


Στο τέλος του ποδηλατικού γύρου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» κ. Απ. Παπαϊωάννου είπε λίγα λόγια για να εξηγήσει γιατί πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το Σύλλογο ο γύρος αυτός, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτόν, καθώς και εκείνους που με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν στην ομαλή και χωρίς προβλήματα διεξαγωγή του. Στη συνέχεια κληρώθηκαν 10 κράνη, ανά δύο για κάθε σχολείο και δυο ποδήλατα ένα για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και ένα για εκείνα του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Τυχεροί για τα ποδήλατα αναδείχτηκαν ο Αλέξης Ζάγκας μαθητής της Δ΄ τάξης του 1ου Δημ. Σχολείου και ο Αργύρης Μπρότσης μαθητής της Β΄ τάξης του Λυκείου.
Ήταν μια ιδιαίτερα πετυχημένη εκδήλωση, που αποτέλεσε το θέμα συζήτησης για πολλούς και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους, όσοι είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν.


ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ

ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ  ΑΜΠΕΛΩΝΑ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest