Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας στη Λάρισα

ΛΑΡΙΣΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ


Κάλεσμα από τους φορείς προς τους πολίτες να συμμετάσχουν καθώς οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Λάρισας και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ε.Κ.Ε.Α. (Εθνικό Κέντρο Αίματος) διοργανώνουν εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Τις εκδηλώσεις που διεξάγονται από την Τετάρτη 2/5/2018 έως την Τρίτη 8/5/2018, υποστηρίζουν μια σειρά από φορείς σε κοινή συνέντευξη τύπου απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

λαρισα
Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Γίνεται μια ανθρώπινη προσπάθεια μέσα από τη συνεργασία και τη συνέργεια όλων των φορέων. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με αγάπη προς την ανθρώπινη ζωή και καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν. Δίνοντας αίμα σώζεις ένα συνάνθρωπο. Ευχαριστώ όλους τους φορείς και τους εθελοντές για τη συμμετοχή και την μεγάλη τους κοινωνική προσφορά. Ας φροντίσουμε όλοι έτσι ώστε να υπάρχει απόθεμα για τους συνανθρώπους μας».


Ντίνος Γιαννακόπουλος – Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου: «Οι δράσεις αυτές που συνδιοργανώνουμε, πέρα από την προβολή της εθελοντικής αιμοδοσίας εμπεριέχουν και το στοιχείο της προβολής του τοπικού μας πολιτισμού. Χρειάζεται διαρκής ενημέρωση και προγραμματισμός για να προωθηθεί αυτή η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας».


Νέστορας Αντωνίου – Διοικητής 5ης ΥΠΕ: Γίνεται μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης πάνω σε ένα φλέγον ζήτημα. Υπάρχει μια καθημερινή ανάγκη για αίμα και η αιμοδοσία στην Ελλάδα στηρίζεται στον εθελοντισμό. Οι εκδηλώσεις είναι ευχάριστες και σχετίζονται με το γεγονός ότι ο Ιπποκράτης έζησε και έδρασε στον τόπο μας».

Μαρία Χατζιδάκη – Διευθύντρια Κέντρο Αιμοδοσίας ΓΝΛ:
Ο Έλληνας είναι ευαισθητοποιημένος και ανταποκρίνεται. Όμως χρειάζεται διαρκής ενημέρωση για να μην υπάρχουν προβλήματα και για να μπορούν να καλύπτονται όλες οι ανάγκες. Οι εκδηλώσεις εμπεριέχουν και μια έκπληξη. Θα ακουστεί για πρώτη φορά μελοποιημένος ο όρκος του Ιπποκράτη από την μουσικό Ράνια Τσοχατζή, ενώ ο συγγραφέας Βαγγέλης Κολώνας θα μιλήσει για την τελευταία μέρα του Ιπποκράτη στη Λάρισα».

Απόστολος Σουρλατζής – Αντιδήμαρχος Λαρισαίων: «Ως Δήμος στηρίζουμε τις προσπάθειες των φορέων και επιθυμούμε να μεταδώσουμε το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και σε νέους εθελοντές».

ΛΑΡΙΣΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν οι: ΠΑΤΣΙΑΒΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΓΙΑΣ, ΓΙΩΤΣΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΜΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΦΑΛΑΝΗΣ, ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΣΠΥΡΟΣ –ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΦΑΛΑΝΗΣ, ΖΕΡΒΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΓΝΛ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΧΡΥΣΑ ΔΙΕΘΥΝΤΡΙΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΗΜ ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ, ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ «Η ΕΛΠΙΔΑ», ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΜΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ «Η ΕΛΠΙΔΑ», ΓΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΡΑΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΚΑΡΑΒΑΝΑ ΦΑΝΙΑ ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΒΑΝΑ, ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1ο ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ, ΣΑΚΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1ο ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΓΚΑΝΤΖΩΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,

Πρόγραμμα Δράσεων:

ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest