ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αμπελώνας: Αύριο ο 5ος Ποδηλατικός Γύρος από το Σύλλογο “Η ΕΛΠΙΔΑ”


Την Παρασκευή, 27 Απριλίου 2017 με ώρα εκκίνησης 10.15 π.μ. από τη νότια είσοδο της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα, επί της οδού Γρ. Λαμπράκη θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ» ο 5ος Ποδηλατικός Γύρος του Αμπελώνα.
Ο ποδηλατικός γύρος γίνεται και φέτος, όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, στα πλαίσια της 3ης Γιορτής Ανθοκομίας, που οργανώνουν το τριήμερο 27, 28 και 29 Απριλίου στο άλσος του Αγίου Γεωργίου Αμπελώνα ο Δήμος Τυρνάβου με τη Δημοτική Κοινότητα Αμπελώνα. Αποτελεί μία από τις πολλές παράλληλες δράσεις που αναλαμβάνουν οι τοπικοί Σύλλογοι και Φορείς, που θεωρούν ότι είναι σωστή η απόφαση του Δήμου Τυρνάβου να πραγματοποιεί κάθε χρόνο στο ιδιαίτερα όμορφο άλσος του Αγίου Γεωργίου τη Γιορτή Ανθοκομίας και θέλουν να συμβάλλουν ώστε να καθιερωθεί και να γίνει ένας ακόμη θεσμός για τον Αμπελώνα.
Τον ποδηλατικό γύρο τον οργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» σε συνεργασία με τους Διευθυντές, το διδακτικό προσωπικό, τους γονείς και τους μαθητές όλων των σχολείων του Αμπελώνα με το διπλό στόχο:

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

 Να εμπνεύσουν στους νέους την αγάπη προς το ποδήλατο, που αποτελεί το κατεξοχήν φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο.

 Να διαδώσουν ακόμη περισσότερο στους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής την ιδέα και το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Οι ποδηλατοδρόμοι θα φορούν καπέλα προσφορά του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» με μηνύματα για την αιμοδοσία, θα κρατούν άσπρα και κόκκινα μπαλόνια προσφορά του Δήμου Τυρνάβου και θα κινηθούν ομαδικά στην παρακάτω διαδρομή:
Οδός Γρ. Λαμπράκη ανατολικά προς τον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου δια των οδών Κ. Κρυστάλλη και Λάμπρου Κατσώνη. Από εκεί και δια των οδών Λ. Κατσώνη, Φαλάνης, και Πρ. Ηλία προς το παρκάκι επί της οδού Λαρίσης. Από εκεί επιστροφή στο χώρο της Γιορτής Κρασιού δια των οδών Λαρίσης, Θερμοπυλών, 28ης Οκτωβρίου και Γρ. Λαμπράκη.
Στο τέλος του ποδηλατικού γύρου θα λάβει χώρα μικρή εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας θα ειπωθούν λίγα λόγια για τους σκοπούς του ποδηλατικού γύρου και θα κληρωθούν κάποια δώρα, προσφορά του Συλλόγου στους συμμετέχοντες.
Με την ελπίδα και την προσδοκία, πως στην ποδηλατοβόλτα αυτή εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Αμπελώνα, θα πάρουν μέρος και πολλοί μεγάλοι, που αγαπούν το ποδήλατο, το Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ» τους ευχαριστεί προκαταβολικά όλους και τους περιμένει την Παρασκευή, 27-4-2017 και ώρα 10.00 π.μ. στον 5ο Ποδηλατικό Γύρο του Αμπελώνα.

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή του Ποδηλατικού Γύρου θα υπάρχει αστυνομική κάλυψη από το Α.Τ. Τυρνάβου για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και γιατρός με αυτοκίνητο πρώτων βοηθειών από το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου για κάθε ενδεχόμενο. Την πομπή των ποδηλατοδρόμων θα ακολουθεί και το ειδικό αυτοκίνητο της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γ.Ν. Λάρισας, για να θυμίζει σε όλους το σκοπό για τον οποίο γίνεται ο Ποδηλατικός αυτός Γύρος στον Αμπελώνα.

Ο Δήμος Τυρνάβου και η ΚΕΔΗΤ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη στήριξη του Επιμελητηρίου Λάρισας διοργανώνουν την 3η Γιορτή Ανθοκομίας που θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 & 29 Απριλίου 2018 στο Άλσος του Αγ. Γεωργίου στον Αμπελώνα.

Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 27 Απριλίου: 11.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00
Σάββατο 28 Απριλίου: 11.00 – 21.00
Κυριακή 29 Απριλίου: 11.00 – 21.00

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018
• 10.00π.μ.: 5ος Ποδηλατικός γύρος Αμπελώνα ….. Πάνω σε δυο ρόδες κάνουμε βόλτα τον γύρο του Αμπελώνα και μεταδίδουμε την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη χρήση του ποδηλάτου. Εκκίνηση: Α΄ Είσοδος Γιορτής Ανθοκομίας. Στο τέλος του ποδηλατικού γύρου θα γίνει κλήρωση δώρων από το Σύλλογο Αιμοδοτών Αμπελώνα στους συμμετέχοντες.
• 12.00μ.: Δράσεις για τα παιδιά των νηπιαγωγείων από τη Δημοτική βιβλιοθήκη Αμπελώνα με τη βιβλιοθηκονόμο Ματίνα Οικονόμου και τη Ζωή Καραμαλίγκα.
• 6.30μ.μ.: Εγκαίνια της Γιορτής και χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση.
Χαιρετισμοί από τη Βουλευτή κ. Άννα Βαγενά, από τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας.
Ομιλία από την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα κ. Αναστασία Νταλαμπέκα.
• 7.30μ.μ.: Ομιλία της κας Άννας Βαγενά με θέμα: Η συμβολή των Συλλόγων με την πολιτιστική τους παρουσία στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και κατ΄ επέκταση στον εσωτερικό τουρισμό και στην οικονομία.
• 8.30μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί από τους Συλλόγους: Εστία Παράδοσης και Πολιτισμού Αμπελώνα, Πολιτιστικός Σύλλογος Δένδρων «Η Άργισσα» και Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Ροδιάς «Ροδιά».

Σάββατο 28 Απριλίου 2018
• 10.30 π.μ.: Πρόγραμμα για τα παιδιά από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμπελώνα.
• 11.30π.μ.: Παρουσίαση του βιβλίου «Ωδή στην Καλλιπεύκη – Επιστροφή» του Αποστόλου Αστ. Παπαϊωάννου, από το Σύλλογο Γυναικών Αμπελώνα.
• Παραδοσιακοί χοροί από τους Συλλόγους: Σύλλογος Απανταχού Σκαμνιωτών Αμπελώνα «Ο Όλυμπος», Σύλλογος Γυναικών Βρυοτόπου και Σύλλογος Σαμαριναίων Αμπελώνα «Ο Σμόλικας».
6.30μ.μ. – 9.00μ.μ
• Μουσικό πρόγραμμα από τη Μουσική Σχολή Δήμου Τυρνάβου.
• Πρόγραμμα από τα τμήματα μοντέρνου και κλασσικού χορού του Γυμναστηρίου ΕΝΕRGY ( υπεύθυνη κ. Κατσανάκη Κατερίνα).
• Οι Γυναίκες του Βρυοτόπου μας παρουσιάζουν το δικό τους ξεχωριστό πρόγραμμα.
• Παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρβαντοβλάχων Αργυροπουλίου.
• Χορευτικό πρόγραμμα από το τμήμα χορού salsa-tango-pachata για τους επισκέπτες της γιορτής (υπεύθυνος Μουτόγιαννος Θωμάς).
Κυριακή 29 Απριλίου 2018
• 10.30π.μ.: Παρουσίαση του βιβλίου «Ο κύκλος των χαμένων Γυναικών» της κ. Στέλλας Πετρίκη-Τραγγανίδα.
• 12.00μ.: Δράσεις για τα παιδιά και κατασκευή σκιάχτρου με την βιβλιοθηκονόμο Ματίνα Οικονόμου και τη Ζωή Καραμαλίγκα.
• 6:30μ.μ.: Μουσικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους από τις παιδικές χορωδίες των σχολείων του Αμπελώνα.
• Παραδοσιακοί χοροί από τους Συλλόγους: Σύλλογος Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «Ο Όλυμπος», Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου.
• Βράβευση ομορφότερης λουλουδάτης γλάστρας!
• Βράβευση της γλάστρας με τα περισσότερα like στο fb της σελίδας Δημοτική Κοινότητα Αμπελώνα.
• Ο Σύλλογος Ζάβορδα κλείνει τον κύκλο των παράλληλων εκδηλώσεων στη φετινή Γιορτή Ανθοκομίας.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest