Με μεγάλη συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος πραγματοποιήθηκε η συγκινητική λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Γεωργίου, στην ομώνυμη ενορία του Τυρνάβου, την παραμονή της εορτής του Αγίου, Κυριακή 22 Απριλίου, το απόγευμα.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχου κ.Αποστόλου Μπέμπη, του Δημάρχου Τυρνάβου κ.Παναγιώτη Σαρχώση και πολλών ακόμη εκ των τοπικών αρχόντων λιτανεύτηκε η ιερά εικόνα του Αγίου και τεμάχιον ιερού λειψάνου του, που με μεγάλη ευλάβεια μετέφεραν οι πατέρες, αλλά και οι καβαλάρηδες πάνω στα άλογα, τηρώντας παλαιότατο έθιμο.

Ο π.Αχίλλιος μίλησε στους πιστούς για τον μεγάλο αθλητή της πίστεως, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο, τον τροπαιοφόρο, ενώ τους ύμνους της εορτής απέδωσαν θαυμάσια δύο σπουδαίοι χοροί Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση των Μουσικολογιωτάτων κ.Θεοδόση Διαμάντη και κ.Χριστοφόρου Καρυώτη. Ο Πρωθιερεύς του Ναού, Αρχιμανδρίτης π.Ιάκωβος είχε την όλη ευθύνη της εορτής και της ιεράς πανηγύρεως.

τυρναβοσ

τυρναβοσ

τυρναβοσ

τύρναβοσ

τυρναβος γεωργιος

τυρναβοσ γιορτη

tirnavos

tyrnabos georgios

GIF 300x250 - Τύρναβος: Πλήθος κόσμου στην λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου (Φώτο)

τυρναβος

γιορτη

γιορτη τυρναβου

γιορτη τυρναβοσ γεωργιοσ

αγιος γεωργιοσ

Φώτο Κώστα Παπαϊωάννου ⇓ ⇓

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΓΙΟΡΤΗ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΣ

 

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts