Με επιτυχία η διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.»

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΕΜΠΩΝ


Η Τοπική Διοίκηση Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) και ο Δήμος Τεμπών, αντιλαμβανόμενοι τις σύγχρονες προκλήσεις τις ηλεκτρονική εποχής που ζούμε και τους κινδύνους που εγκυμονούν από την χρήση του διαδικτύου, και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, πραγματοποίησαν την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 και ώρα 11.30΄, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Συκουρίου, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ», παρουσία κοινού (150) ατόμων περίπου, με ομιλητές στελέχη της Υποδ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Οι ομιλητές, επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. Παρουσιάστηκαν δε οι βασικές «παγίδες» του διαδικτύου, τονίζοντας «ΝΑΙ» στο Διαδίκτυο αλλά με προσοχή στην χρήση του και στο τέλος της παρουσίασης δόθηκε χρόνος στους παρευρισκομένους για υποβολή ερωτήσεων. Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, στην ηλεκτρονική αποπλάνηση ανηλίκων γνωστή και ως grooming, αναφερόμενοι στα «αρπαχτικά του Ίντερνετ» ως είναι γνωστοί οι ενήλικες που προσπαθούν να αποπλανήσουν ανήλικους. Αναφορά έγινε και στον διαδικτυακό εκφοβισμό γνωστό και ως cyber bullying. Αναφερόμενοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν γνωστό στους χρήστες του Facebook, πως ότι προσωπικό τους ανεβάζουν δεν είναι πλέον δικό τους και πόσο επικίνδυνο είναι το check-in.

ΤΕΜΠΗ

Βασική συμβουλή τους προς τους εφήβους για την πρόληψη του ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι να συζητούν με τους γονείς τους, ότι τους απασχολεί σχετικά με την διαδικτυακή τους ζωή.


Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.), κ. Αχιλλέας Καλαμπούκας και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Τόλιας.


ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΕΜΠΩΝ

Την ημερίδα μας τίμησαν με την παρουσία τους, ,ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Νταφούλης, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Λάμπρος Ζάρρας ,ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών κ. Πρόδρομος Χαρισμανίδης , συνάδελφοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας δίνει αναμνηστικό του Δ.Τεμπών εκ μέρους του Δημάρχου Τεμπών κ.Κώστα Κολλάτου στον αστυνόμο Α κ.Ευάγγελο Μπέσα απο την Υποδ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΕΜΠΩΝ ΔΗΜΟΣ

ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.), κ. Αχιλλέας Καλαμπούκας δίνει αναμνηστικό της ένωσης στον αστυνόμο Α κ.Ευάγγελο Μπέσα απο την Υποδ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

ΖΑΡΡΑΣ ΤΕΜΠΩΝ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest