Τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ τίμησε η Καρδίτσα.

Τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ τίμησε η Καρδίτσα.

Την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Ιερομάρτυρα Σεραφείμ, είχαμε σήμερα στην Καρδίτσα της οποίας είναι και Πολιούχος.

Ο Μητροπολιτικός Ναός των αγίων κωνσταντίνου & ελένης και οι στολισμένοι δρόμοι της πόλης γέμισαν από την μελωδία του απολυτίκιου του Αγίου, με κλήρο και πιστούς να το ψάλλουν τόσο κατά την διάρκεια της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, όσο και κατά την διάρκεια της Λιτάνευσης της Τιμίας Κάρας του Αγίου:

«Των αγράφων τὸν γόνον, Φαναρίου τον πρόεδρον, και Μονής Κορώνῃς το κλέος Σεραφεὶμ ευφημήσωμεν αθλήσας γαρ λαμπρώς υπὲρ Χριστού, θαυμάτων επομβρίζει δωρεάς και λυτρούται νοσημάτων φθοροποιών, τους πίστει ανακράζοντας· δόξα τῷ δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τῷ σε θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ ενεργούντι διὰ σου, πάσιν ιάματα».

Το απολυτίκιο του Αγίου είναι αναρτημένο και σε αεροπανό στο κέντρο της πόλης καθ’ όλη την διάρκεια των τελευταίων ημερών. Οι σημερινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, με τον Όρθρο, για να συνεχιστούν με την Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμων και συλλειτουργούντων των Σεβασμιότατων Σταγών & Μετεώρων κ Θεοκλήτου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και Θεσσαλιωτιδος και Φαναριοφερσάλλων κ. Τιμόθεου.

Φώτο – Δημήτρης Καραγιάννης

ekklhsia karditsa - Τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ τίμησε η Καρδίτσα.

karditsa - Τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ τίμησε η Καρδίτσα.

karditsa ekklhsia - Τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ τίμησε η Καρδίτσα.

 

karditsa poliouxos - Τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ τίμησε η Καρδίτσα.

karditsa poliouxos ekklhsia - Τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ τίμησε η Καρδίτσα.

paliouxos karditsa ekklhsia - Τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ τίμησε η Καρδίτσα.

poliouxos karditsa - Τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ τίμησε η Καρδίτσα.poliouxos karditsas - Τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ τίμησε η Καρδίτσα.

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ τίμησε η Καρδίτσα.
Θεσσαλία