Τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ τίμησε η Καρδίτσα.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Ιερομάρτυρα Σεραφείμ, είχαμε σήμερα στην Καρδίτσα της οποίας είναι και Πολιούχος.

Ο Μητροπολιτικός Ναός των αγίων κωνσταντίνου & ελένης και οι στολισμένοι δρόμοι της πόλης γέμισαν από την μελωδία του απολυτίκιου του Αγίου, με κλήρο και πιστούς να το ψάλλουν τόσο κατά την διάρκεια της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, όσο και κατά την διάρκεια της Λιτάνευσης της Τιμίας Κάρας του Αγίου:

«Των αγράφων τὸν γόνον, Φαναρίου τον πρόεδρον, και Μονής Κορώνῃς το κλέος Σεραφεὶμ ευφημήσωμεν αθλήσας γαρ λαμπρώς υπὲρ Χριστού, θαυμάτων επομβρίζει δωρεάς και λυτρούται νοσημάτων φθοροποιών, τους πίστει ανακράζοντας· δόξα τῷ δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τῷ σε θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ ενεργούντι διὰ σου, πάσιν ιάματα».

Το απολυτίκιο του Αγίου είναι αναρτημένο και σε αεροπανό στο κέντρο της πόλης καθ’ όλη την διάρκεια των τελευταίων ημερών. Οι σημερινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, με τον Όρθρο, για να συνεχιστούν με την Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμων και συλλειτουργούντων των Σεβασμιότατων Σταγών & Μετεώρων κ Θεοκλήτου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και Θεσσαλιωτιδος και Φαναριοφερσάλλων κ. Τιμόθεου.


Φώτο – Δημήτρης Καραγιάννης


ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 

ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΝΕΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest