Ο Αναστάσιος Αλβανίας προσκλήθηκε στον Τύρναβο

Επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί τον Δήμο Τυρνάβου απηύθυνε ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης προς τον μακαριότατο αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

Η επίσημη πρόσκληση έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο κ. Σαρχώσης με τον μακαριότατο κ. Αναστάσιο στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, Τίρανα, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής του στη γειτονική χώρα.

Ο κ. Αναστάσιος ευχαρίστησε τον κ. Σαρχώση για την πρόσκληση την οποία αποδέχτηκε με εγκαρδιότητα.

Κατά τη συνάντηση ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουλιός εξέφρασε τον θαυμασμό του στο πρόσωπο του ιεράρχη και στο τεράστιο έργο που κάνει στην Αλβανία αλλά και στο παρελθόν σε πολλές γωνιές του κόσμου. Αναφέρθηκε επίσης στην πόλη του Τυρνάβου με τις πολλές εκκλησίες και παρεκκλήσια καθώς και στην ιστορία της πόλης στην οποία για την ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό θυσιάστηκαν δύο νεομάρτυρες, ο πολιούχος Τυρνάβου Άγιος Γεδεών και ο Άγιος Γεώργιος ο εκ Ραψάνης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ, ΑΛΒΑΝΙΑ

Μιλώντας ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης αναφερόμενος στον μακαριότατο κ. Αναστάσιο δήλωσε εντυπωσιασμένος από την προσωπικότητα του ανδρός ο οποίος έχει μια δομημένη θεολογική σκέψη.

Η επίσκεψη περιλάμβανε επίσης ξενάγηση στους χώρους της Αρχιεπισκοπής. Ιδιαίτερα τιμητικό ήταν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος στα Τίρανα καθώς και στο παρεκκλήσιο, παρουσιάστηκε το έργο της αγιογράφησης από τον ίδιο τον δημιουργό κ. Χρήστο Παπανικολάου.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν επίσης η δημοτική σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Χαρίκλεια Σουρλαντζή.

Στον αρχιεπίσκοπο προσφέρθηκαν τα πρακτικά του 1ου Συνεδρίου Τυρναβίτικων Σπουδών και παλαιωμένο τσίπουρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ, ΑΛΒΑΝΙΑ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») – Του Κώστα Τσόλα – Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία