Πρόεδρος Ουγκάντας: Όχι στο στοματικό σεξ – Το στόμα είναι για να τρώμε…

Ο πρόεδρος της Ουγκάντας, Γιουέρι Μουσεβένι είναι ο άνθρωπος που οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν υπέρ του και υπέρ του νόμου με τον οποίο απαγορεύει τη δημόσια εκδήλωση της ομοφυλοφιλίας στη χώρα.

Ο ίδιος μάλιστα, ζητά από τους πολίτες της χώρας του να καταγγέλλουν όποιον είναι ομοφυλόφιλος και εκφράζεται δημοσίως, ενώ διώκει ποινικά όσους γκέι συλληφθούν επ’ αυτοφώρω.

Στην πιο πρόσφατη ομιλία του, προειδοποίησε πως οι δυτικοί προσπαθούν να αλλοιώσουν τα χρηστά ήθη της χώρας του, λέγοντας πως οι “ξένοι” προσπαθούν να πείσουν τους κατοίκους της Ουγκάντα να προβαίνουν σε στοματικό σεξ.

“Το στόμα είναι για να τρώμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος της Ουγκάντα και συνέχισε: Αν βάλεις το στόμα σου εκεί μπορεί να γεμίσεις σκουλήκια, που θα μπουν στο στομάχι σου».

“Ας επωφεληθώ της ευκαιρίας για να προειδοποιήσω δημοσίως το λαό μας για τις εσφαλμένες πρακτικές που προωθούν ορισμένοι από τους ξένους. Μια από αυτές είναι αυτό που αποκαλούν στοματικό σεξ. Το στόμα είναι για να τρώμε, όχι για σεξ. Ξέρουμε που ταιριάζουν τα γεννητικά όργανα”.

Παρουσιάζοντας τότε το νόμο του 2014 κατά της ομοφυλοφιλίας, ο Μουσεβένι είχε υποστηρίξει ότι το στοματικό σεξ μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις. “Αν βάλεις το στόμα σου εκεί μπορεί να γεμίσεις σκουλήκια, που θα μπουν στο στομάχι σου, γιατί -το στόμα- είναι το λάθος σημείο”, είχε πει και τότε.

 Πηγή: ibtimes