Άνοιξε και μας περιμένει το ιστορικό παζάρι Γόννων

Άνοιξε και μας περιμένει το ιστορικό παζάρι Γόννων

Η μεγάλη και ιστορική εμποροπανήγυρη των Γόννων πραγματοποιείται και φέτος αυτή την περίοδο και συγκεκριμένα από το Σάββατο 14 Απριλίου μέχρι και το Σάββατο 21 Απριλίου στον χώρο κάτω του Δημοτικού Σταδίου.


Οι συναλλαγές κατά τους διοργανωτές αναμένεται να είναι και φέτος ζωηρές, καθώς είναι το πρώτο πανηγύρι της περιοχής.
Το Λούνα Πάρκ – τα σουβλατζίδικα, με τα ντόπια κρέατά τους, οι ταβέρνες, με τη ζωντανή μουσική και τα ψητά τους, υπόσχονται αξέχαστες βραδιές στους επισκέπτες.
Το παζάρι των Γόννων είναι από τα ελάχιστα παζάρια που πραγματοποιούνται με τον παραδοσιακό παλιό τρόπο με τις ζωντανές ορχήστρες να δίνουν ένα διαφορετικό τόνο και τις ντιζέζ να λικνίζονται πάνω από τα τραπέζια των θαμώνων ενώ τα ψητά ξετρελαίνουν τον ουρανίσκο. Οι τιμές είναι και φέτος προσιτές και οι επισκέπτες απολαμβάνουν θέαμα και γαστρονομικές απολαύσεις. Η ετήσια εμποροπανήγυρη των Γόννων η οποία ξεκίνησε το 1957 είναι ένα αυθεντικό κομμάτι της παράδοσης του τόπου και οι επισκέπτες μπορούν να γλεντήσουν και να περάσουν όμορφα, κάνοντας παράλληλα και τα ψώνια τους.
Επίσης μπορούν να απολαύσουν χαλβά Φαρσάλων και Τυρνάβου ενώ οι μικροί φίλοι μπορούν να διασκεδάσουν στο λούνα παρκ.
Στον χώρο λειτουργεί και έκθεση παλιάς φωτογραφίας από τα πρώτα χρόνια του παζαριού από το προσωπικό φωτογραφικό αρχείο του Λαογραφικού Μουσείου και του υπεύθυνού του και προέδρου κ. Βασίλη Καραβιδέ.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

τυρναβος, google

κατσάνης, youtube.com


Λάρισα