Σε ετοιμότητα Ρωσία και Ιράν – Οι τελευταίες κινήσεις σε έδαφος και αέρα.

Σε ετοιμότητα Ρωσία και Ιράν – Οι τελευταίες κινήσεις σε έδαφος και αέρα.

Για πολυεπίπεδη απάντηση στην επίθεση των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και η Γαλλίας στη Συρία, προετοιμάζονται Ρωσία και Ιράν, σύμφωνα με αναλυτές. Η ρωσική πλευρά έχει καταδικάσει το χτύπημα των τριών δυτικών δυνάμεων τονίζοντας πως θα επιδράσει αρνητικά στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ενώ Ιρανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν για «συνέπειες».

Ήδη, ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις μαζί με μαχητές της Χεζμπολάχ, βρίσκονται σε κίνηση τα τελευταία 24ωρα, καταλαμβάνοντας θέσεις-κλειδιά για μια ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης. Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου (14/04/2018) δυνάμεις της Χεζμπολάχ και του συριακού στρατού, με φερόμενη ρωσική υποστήριξη, ξεκίνησαν νέα προώθηση για να περάσουν τον Ευφράτη και να πάρουν από τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ), περιοχές στην ανατολική Συρία, πλούσιες σε ενεργειακά κοιτάσματα. Δύο ημέρες νωρίτερα, στενός σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, είχε επισημάνει ότι η περιοχή ανατολικά του Ευφράτη είναι κρίσιμη για την απώθηση των αμερικανικών δυνάμεων.

Από την άλλη πλευρά, η Μόσχα φέρεται να έχει μεταφέρει ήδη από την Πέμπτη (12/04/2018) βομβαρδιστικά αεροπλάνα σε βάσεις στο Ιράν. Με την κίνηση αυτή, οι ρωσικές δυνάμεις «γλιτώνουν» τουλάχιστον τέσσερις ώρες πτήσης, ερχόμενες πιο κοντά τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ. Παράλληλα, ρωσικά φορτηγά πλοία πέρασαν τα στενά του Βοσπόρου την Παρασκευή και το Σάββατο, μεταφέροντας στρατιωτικό εξοπλισμό για το συριακό στρατό, αναφέρουν αναλυτές.

Τέλος, ως μήνυμα μπορεί να εκληφθεί η σημερινή δήλωση του ο Ρώσου στρατηγού Σεργκέι Ρουντσκόι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει 71 από τους 103 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Όπως τόνισε, δεν υπήρξε άμεση ρωσική εμπλοκή, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκαν τα αντιαεροπορικά συστήματα της Ρωσίας, παρά μόνο της Συρίας. Σύμφωνα με αναλυτές, πρόκειται για μήνυμα προς την Ουάσινγκτον ότι σε επόμενο κύμα βομβαρδισμών, θα υπάρξει άμεση ρωσική εμπλοκή, με χρήση των ρωσικών αμυντικών συστημάτων. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η πρόθεση της Μόσχας να προμηθεύσει με τα νέα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 και S-400, τόσο τη Συρία όσο και άλλες χώρες, σύμφωνα με δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων.

Πηγή: www.newsbomb.gr

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Σε ετοιμότητα Ρωσία και Ιράν - Οι τελευταίες κινήσεις σε έδαφος και αέρα.

collage - Σε ετοιμότητα Ρωσία και Ιράν - Οι τελευταίες κινήσεις σε έδαφος και αέρα.


fast food ambelon - Σε ετοιμότητα Ρωσία και Ιράν - Οι τελευταίες κινήσεις σε έδαφος και αέρα.

ambelonas1 armonia 2021 - Σε ετοιμότητα Ρωσία και Ιράν - Οι τελευταίες κινήσεις σε έδαφος και αέρα.

Κόσμος