Τύρναβος: Δεν έχουν τέλος τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων – Θύμα κλοπής το σπίτι ιερέα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΚΛΟΠΗ

Δεν έχουν τέλος τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στον Τύρναβο και Αμπελώνα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Χθες Μεγάλη Παρασκευή, θύμα κλοπής ήταν το σπίτι του ιερέα της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου στη πόλη του Τυρνάβου. Εκείνη την ώρα που ο ιερέας βρισκόταν στην ενορία και απέναντι από το σπίτι του, άγνωστοι με κρυμμένα τα πρόσωπα τους μπούκαραν μέσα στο σπίτι, ενώ μέσα στο σπίτι βρισκόταν η κόρη του ιερέα, όπου είδε τον έναν δράστη και αμέσως έτρεξε βγαίνοντας από το σπίτι της, ενώ αμέσως μετά οι δράστες έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον κόσμο που περίμενε έξω από την εκκλησία για την περιφορά του επιταφίου.

Πριν την κλοπή στο σπίτι του ιερέα οι δράστες μπήκαν και σε δύο ακόμα σπίτια, όπου οι ενοικοι δεν βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους.Λόγω της απουσίας σας, ο κίνδυνος για διάρρηξη της κατοικίας και κλοπής της περιουσίας σας είναι αυξημένος, ως εκ τούτου παρατίθεται πιο κάτω σειρά απλών μέτρων πρόληψης που μπορούν να λαμβάνουν οι πολίτες για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας τους, επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία εναντίον τέτοιων περιστατικών διάρρηξης και κλοπής.

Όταν απουσιάζουμε από το σπίτι, δεν αφήνουμε ενδείξεις που προδίδουν την απουσία μας.
Αποφεύγουμε οποιαδήποτε ανάρτηση ή κοινοποίηση στα ηλεκτρονικά μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η οποία ενδεχομένως να αναφέρει πού βρισκόμαστε και να προδίδει ότι απουσιάζουμε από την κατοικία μας. Εάν θέλουμε να ενημερώσουμε τους οικείους μας, μπορούμε να το πράξουμε μόνο μέσω ιδιωτικής μας επικοινωνίας και όχι σε διαδικτυακό χώρο όπου πρόσβαση έχει οποιοσδήποτε άλλος χρήστης του διαδικτύου.

Φροντίζουμε να είναι καλά κλειδωμένο το σπίτι μας, έχοντας ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς και δεν αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας.

Δεν αφήνουμε εκτεθειμένα ή σε επισφαλή σημεία, χρήματα, κοσμήματα, σημαντικά έγγραφα ή άλλα τιμαλφή, ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όσον αφορά ηλεκτρονικές και άλλες συσκευές ή αντικείμενα αξίας που φέρουν σειριακό αριθμό κατασκευής, καταγράφουμε τον σειριακό αριθμό τους, ώστε να είναι εφικτός ο εντοπισμός και αναγνώριση τους σε περίπτωσης κλοπής τους.

Εάν στο σπίτι μας υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού ή και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, βεβαιωνόμαστε ότι το έχουμε θέσει σε λειτουργία, ενώ ελέγχουμε ότι αυτό δεν έχει υποστεί οποιαδήποτε βλάβη που το καθιστά εκτός λειτουργίας.

Συνεργαζόμαστε με άτομα της εμπιστοσύνης μας, όπως οι γονείς ή τα ενήλικα παιδιά μας, ώστε να ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα η κατοικία μας.

Γενικότερα, προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που εντοπίσει πρόσωπα ή οχήματα που κινούνται ύποπτα, να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με την τηλεφωνική γραμμή άμεσης επέμβασης 112 ή 199, ή και με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Τέλος, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη σωματική ακεραιότητα, ασφάλεια και υγεία μας, αποφεύγουμε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε ύποπτο πρόσωπο, το οποίο ενδεχομένως να αντιδράσει και επιθετικά εναντίον μας. Η διακριτική παρατήρηση των υπόπτων προσώπων και η άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας είναι ο ασφαλέστερος χειρισμός τέτοιων περιστατικών εκ μέρους των πολιτών.

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest