Η περιφορά των Επιταφίων στον Τύρναβο (Φώτο)

Συννεφιασμένος και βροχερός κατά-διαστήματα ήταν ο καιρός  χθες Μεγάλη Παρασκευή όπως άλλωστε αρμόζει σε μια ημέρα απόλυτου πένθους για τη Χριστιανοσύνη, στην πόλη του Τυρνάβου, του Αμπελώνα αλλά και στα χωριά του Δήμου, όπου και φέτος οι πολίτες συμμετείχαν χθες και προχθές στην Ακολουθία της Σταύρωσης του Θεανθρώπου και στην περιφορά των Επιταφίων.

Τους Επιτάφιους στόλισαν και φέτος οι γυναίκες των ενοριών. Η περιφορά των οποίων έγινε χθες το βράδυ, από όλες τις ενορίες της πόλης του Τυρνάβου και των δημοτικών διαμερισμάτων. Πλήθος κόσμου το βράδυ ακολούθησαν τον Επιτάφιο της γειτονιάς του ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας οι καμπάνες στις εκκλησίες ηχούσαν πένθιμα.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις έγιναν με ευλάβεια σε συνεργασία του Δήμου Τυρνάβου, του αρχιερατικού επιτρόπου αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού και των ιερέων των ναών.

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Σήμερα Μεγάλο Σάββατο, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, στις 11 το βράδυ θα ψαλεί στον ιερό μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου, η ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου.

Στις 11.45 θα γίνει η προσέλευση των επισήμων στον μητροπολιτικό ναό.

Και στις 12 θα ψαλεί η Ανάσταση του Κυρίου. Η Ανάσταση του Κυρίου θα ψαλεί και σε όλους ενοριακούς ναούς της πόλης.

Φώτο Τύρναβος –  Κώστας Παπαϊωάννου 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΠΑΣΧΑ

ΠΑΛΤΕΙΑ ΤΥΡΑΝΒΟΥ

ΤΥΡΑΝΒΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ