Με ιερά κατάνυξη τελέσθηκε η ακολουθία του Μυστικού Δείπνου και του Ιερού Νιπτήρος στον Ιερό Ναό των αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης, την Μεγάλη Τετάρτη  το απόγευμα. Συγκινητική ήταν η επιστροφή της ιεράς εικόνος του Νυμφίου στο ιερό βήμα και κυρίως η λιτανευτική έξοδος της εικόνος του Μυστικού Δείπνου, η οποία προσκυνήθηκε από τους ευσεβείς Χριστιανούς.

Ο π.Αχίλλιος ομίλησε για το πώς ο άνθρωπος απολαμβάνει  ξενίας Δεσποτικής και μετέχει της αθανάτου τραπέζης, καθώς και για την παράδοση του ιερού μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας. Ακόμη τόνισε πως ο άνθρωπος με τον πνευματικό του αγώνα, παλεύει να προσεγγίσει τον Θεό, “ψυχαίς καθαραίς και αρρυπώτοις χείλεσι…” όπως μας διδάσκει η ιερά υμνολογία των αγίων ημερών.

Οι πολυπληθείς νέοι της ενορίας εκόσμησαν την ιερά ακολουθία και συμμετείχαν στην εντός του Ναού λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Μυστικού Δείπνου, ενώ ο Πρωτοψάλτης του Ναού και όλος ο χορός των ιεροψαλτών απέδωσαν θαυμάσια τους κατανυκτικούς ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Τετάρτης.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΛΑΡΙΣΑ

ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011-2016 Tirnavitikanea.com 2016-2018 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *