7.000 μόνιμοι και στρατεύσιμοι μεταφέρονται σε Αιγαίο και Έβρο

7.000 μόνιμοι και στρατεύσιμοι μεταφέρονται σε Αιγαίο και Έβρο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αποκάλυψε σήμερα ότι ένας σημαντικός αριθμός μονίμων και στρατευσίμων από τις Ένοπλες Δυνάμεις θα ενισχύσει τις δυνάμεις σε νησιά του Αιγαίου και Έβρο. Με την τουρκική προκλητικότητα να έχει χτυπήσει κόκκινο, ο ΥΕΘΑ γνωστοποίησε αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τη «θωράκιση» ακριτικών περιοχών της χώρας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: «Δεν λέω ότι έχουμε καταφέρει τα πάντα, αλλά έχοντας αντιληφθεί τις συνθήκες μεταφέρουμε συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και στον Έβρο. Ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο».

Ο Π. Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρακολούθησε κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου. Είδε από κοντά καταδρομικές επιχειρήσεις από τους εθνοφύλακες στις οποίες συμμετείχε και η πρώτη γυναίκα εθνοφύλακας.

Μιλώντας στους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες είπε ακόμη ότι οι ΕΔ είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν «οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε».

Χαρακτήρισε τις ημέρες που έρχονται ως «πολύ σημαντικές» για την Ελλάδα.

«Μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία χώρα που θα εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη για την άμυνα της πατρίδας μας επεκτείνεται στα όρια της οικονομικής ζώνης, επεκτείνεται δηλαδή αρκετές εκατοντάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις».

Έκανε λόγο για αναδιοργάνωση των ΕΔ, με περισσότερα μέσα, τα οποία παρά την κρίση «θα καταφέρουμε να τα έχουμε». Επισήμανε όμως περισσότερο από όλα την ανάγκη να υπάρχει εγρήγορση του συνόλου του ελληνικού λαού απέναντι «σε έναν αντίπαλο, σε έναν εχθρό, ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί». Και συνέχισε λέγοντας με έμφαση: «Δεν μας φοβίζουν και δεν μας γονατίζουν οι προκλήσεις του, οι απειλές του και οι ύβρεις του. Ίσα-ίσα, μας δυναμώνουν ακόμη περισσότερο. Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό». Τόνισε ακόμη ότι «οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε», δήλωσε την υπερηφάνεια του για το έμψυχο υλικό των ΕΔ αλλά και για τους εθνοφύλακες, και ευχήθηκε σε όλους «Καλή Ανάσταση».

askisi.ikaria.3 - 7.000 μόνιμοι και στρατεύσιμοι μεταφέρονται σε Αιγαίο και Έβρο

http://www.pontos-news.gr

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - 7.000 μόνιμοι και στρατεύσιμοι μεταφέρονται σε Αιγαίο και Έβρο
Ελλάδα