22 Ιανουαρίου 2022

Τυρναβίτικα Νέα

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

O Δήμαρχος Τυρνάβου όρισε τον κ. Τάχα Βασίλη εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα νεολαίας.

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966 την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Οι Δημοτικές μας βιβλιοθήκες δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο παιδικό βιβλίο και στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας γι’ αυτό κάθε χρόνο η βιβλιοθηκονόμος κ. Ματίνα  Οικονόμου καλεί  συγγραφείς παιδικών βιβλίων να παρουσιάσουν τα βιβλία τους και οι μικροί αναγνώστες να τους γνωρίσουν από κοντά.

Ακόμα οι Βιβλιοθήκες μας είναι υπό την εποπτεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που εποπτεύει εκδηλώσεις με παιδικά βιβλία.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο αριθμός των  παιδικών βιβλίων έχει αυξηθεί φθάνοντας στη Βιβλιοθήκη του Τυρνάβου στα  640 βιβλία  και 1400  στη βιβλιοθήκη του Αμπελώνα.


Η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη νεολαία και την στροφή της στον πνευματικό χώρο των αξιόλογων βιβλιοθηκών μας και γι’ αυτό ο Δήμαρχος όρισε τον κ. Τάχα Βασίλη εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα νεολαίας και βιβλιοθηκών του Δήμου μας.

Πιστεύουμε ότι μέσω της  συνεργασία των σχολείων με την υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμο κ. Ματίνα Οικονόμου και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βασίλη Τάχα θα δοθεί νέα ώθηση προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

τυρναβος, google

κατσάνης, youtube.com


Pin It on Pinterest