Μικρά πράσινα σημεία σε Τύρναβο, Αμπελώνα, Αργυροπούλι.

Έξι μικρά πράσινα σημεία προτίθεται να δημιουργήσει ο Δήμος Τυρνάβου τοποθετώντας συστοιχία κάδων σε κεντρικά σημεία όλου του Δήμου. Συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν σε τρία σημεία στην πόλη του Τυρνάβου, σε δύο στον Αμπελώνα και ένα στο Αργυροπούλι.

Στα σημεία αυτά οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετούν ανακυκλώσιμα υλικά σε ξεχωριστούς κάδους το καθένα. Υπάρχουν τέσσερις κάδοι με διαφορετικό χρώμα, για χαρτί, γυαλί αλουμίνιο και πλαστικό.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιόπας δήλωσε πως η δράση αυτή δεν έρχεται για να καλύψει τα προβλήματα αποκομιδής αλλά κυρίως γίνεται για λόγους ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού γι’ αυτό τα μικρά πράσινα σημεία θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία κοντά σε σχολεία και εκκλησίες όπου υπάρχει συγκέντρωση πληθυσμού με ευαισθησία σε περιβαλλοντικά θέματα.

Επιδιώκουμε την αλλαγή συμπεριφοράς και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης από του πολίτες και γι’ αυτό το μήνυμα που επιλέχτηκε και αναγράφεται πάνω στους κάδους είναι “αλλάζω γιατί νοιάζομαι για όλους”.

κάδος δημος τυρναβου

ειδησεισ τυρναβος