ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Όπως κάνει χρόνια τώρα έτσι και φέτος ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» πραγματοποιεί  τη Μεγάλη Τρίτη, 3 Απριλίου 2018, από τις 9.00 το πρωί ως τη 1.00 το μεσημέρι, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα, την καθιερωμένη πλέον εθελοντική αιμοδοσία του για το Πάσχα.

Η αιμοδοσία γίνεται, όπως πάντα σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, το οποίο και είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο, την ταυτοποίηση, την ασφάλεια και τη διαχείριση του αίματος.

Για την καλύτερη επιτυχία και της αιμοδοσίας αυτής, που γίνεται ειδικά για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, που κάθε χρόνο την περίοδο των διακοπών του Πάσχα παρατηρείται στα Νοσοκομεία μας, το Δ.Σ. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ»  καλεί και πάλι τους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής να προσέλθουν στην αιμοδοσία έτοιμοι και πρόθυμοι:

 • Να προσφέρουν με την καρδιά τους και την αγάπη τους μια φιάλη από το αίμα τους.
 • Να σώσουν με το αίμα τους τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας που κινδυνεύει.
 • Να κάνουν την καλύτερη πράξη ανθρωπιάς και αγάπης για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας τώρα το Πάσχα.
 • Να ακολουθήσουν στην πράξη το παράδειγμα του Χριστού μας, που πρώτος Αυτός πρόσφερε το Αίμα του πάνω στο Σταυρό του μαρτυρίου για τη σωτηρία των ανθρώπων.
 • Να γίνουν και όσοι δεν είναι ακόμη ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, κρίνουμε αναγκαίο να τονίσουμε, ότι για να δώσει κάποιος αίμα πρέπει:

 • Να είναι και να αισθάνεται απόλυτα υγιής.
 • Να έχει καλό αιματοκρίτη και κανονική πίεση.
 • Να μην έχει καταναλώσει αλκοολούχα ποτά το προηγούμενο βράδυ.
 • Να έχει κοιμηθεί καλά τη περασμένη νύχτα.
 • Να έχει πάρει ένα ελαφρύ πρωινό, πριν πάει να δώσει αίμα.
 • Να μην έχει πάρει κάποιο φάρμακο ούτε DEPON τις προηγούμενες μέρες.
 • Να συμπληρώσει με ειλικρίνεια τα στοιχεία στο ενημερωτικό έντυπο, που δίνεται σε κάθε υποψήφιο αιμοδότη.
 • Τέλος, απαραίτητη κρίνεται πλέον και η καταχώρηση του Α.Μ.Κ.Α.

Όλα αυτά επιβάλλεται να τηρούνται απαρέγκλιτα από τους υποψήφιους Εθελοντές Αιμοδότες, που πρέπει να γνωρίζουν ότι δίνουν αίμα για να σώσουν και όχι για να βλάψουν κάποιον άρρωστο συνάνθρωπό μας και, φυσικά, χωρίς να κάνουν κακό στον εαυτό τους.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» θα είναι εκεί για να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή της αιμοδοσίας και να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους αιμοδότες, αλλά και στην κινητή μονάδα του Γ.Ν. Λάρισας, που θα πραγματοποιεί την αιμοληψία.

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων εθελοντών αιμοδοτών στην αιμοδοσία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» τη Μεγάλη Τρίτη, 3-4-2018 για το Πάσχα θεωρείται περισσότερο από αναγκαία. Ας είμαστε και πάλι όλοι εκεί!!!  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Φτάνει και πάλι η Μεγάλη Τρίτη και ο Σύλλογος  Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» προετοιμάζεται για την εθελοντική αιμοδοσία, που κάθε χρόνο τη μέρα αυτή οργανώνει με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε αίμα, που τις μέρες του Πάσχα παρατηρούνται στα Νοσοκομεία μας.

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» προσκαλεί όλους τους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής να προσέλθουν πρόθυμα και με αγάπη στην αιμοδοσία μας αυτή, έτοιμοι να προσφέρουν με την καρδιά τους λίγο από το πολύτιμο και ζωογόνο αίμα τους για τον άρρωστο συνάνθρωπό μας.

Η αφίσα μας και το κείμενο που ακολουθεί μας κατατοπίζουν τι πρέπει να κάνουμε για να εξελιχθούν όλα με τον καλύτερο τρόπο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΕΛΠΙΔΑ»