«Χρυσή» στο Europa Cup η Εθνική γυναικών στο πόλο.


Σημαντική επιτυχία για την Εθνική πόλο γυναικών που επικράτησε με 9-8 της Ρωσίας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Europa Cup.

Η Εθνική μας ομάδα έφτασε σε μια ακόμη σημαντική επιτυχία στη νεοσύστατη διοργάνωση της LEN. Απέναντί της είχε την χάλκινη Ολυμπιονίκη του Ρίο και χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια Ρωσία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε σπουδαία απόδοση στην άμυνα και με ένα εκπληκτικό τρίτο οκτάλεπτο έφτασε στη νίκη και το χρυσό μετάλλιο.

Οι καλές άμυνες ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του πρώτου οκταλέπτου. Οι τερματοφύλακες ήταν σε καλή κατάσταση ενώ τα κακά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο. Κάπως έτσι η Γκορμπούνοβα άνοιξε το σκορ 1:19 πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου, γκολ που ήταν και το μοναδικό στην πρώτη περίοδο.

Οι Ρωσίδες κατάφεραν να αιφνιδιάσουν στο δεύτερο οκτάλεπτο και να προηγηθούν με 2-0 με την Ιβάνοβα, 6:25 πριν το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου. Ξενάκη και Καλαργυρού στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου κατάφεραν να ισοφαρίσουν για την Εθνική μας σε 2-2 που ήταν και το σκορ του δευτέρου οκταλέπτου.

Ένα μαγικό τρίτο οκτάλεπτο έκανε η Εθνική μας ομάδα. Η Προκοφίεβα έβαλε μπροστά στο σκορ και πάλι τη Ρωσία αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με γκολ των Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου στην παίκτρια παραπάνω, Ξενάκη και Ελευθεριάδου έφτασε στο double score (6-3) παίρνοντας και το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Η Εθνική μας προηγήθηκε με 7-3 με γκολ της Βασιλικής Διαμαντοπούλου με σουτ από την περιφέρεια στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου. Η Σιμάνοβιτς μείωσε για τη Ρωσία προτού η Ελευθεριάδου διατηρήσει το προβάδισμα των τε΄σσαρων τερμάτων για την Εθνική μας. Οι Ρωσίδες προς το τέλος του αγώνα κατάφεραν να μειώσουν σε 9-8 αλλά η Εθνική μας με καλή άμυνα έφτασε στη νίκη.

Πηγή: sdna

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google