Αμπελώνας: Δώρισε μια μεγάλη οικία στον Δήμο Τυρνάβου

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η σημαντική δωρεά της οικογένειας Μπίσιλα και συγκεκριμένα του κ. Δημητρίου Μπίσιλα του Χρήστου, στον Αμπελώνα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν γραφειοκρατικά κολλήματα τα οποία έστω και με κάποιες καθυστερήσεις σύντομα αναμένεται να ξεπεραστούν και να γίνει οριστικά η αποδοχή της δωρεάς.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η οικογένεια Μπίσιλα, μια από τις παλιές οικογένειες του Αμπελώνα με ιστορία, δώρισε επί της οδού Λαρίσης 35 στον κεντρικό δρόμο της εισόδου του Αμπελώνα από τη Λάρισα μια μεγάλη οικία, με βοηθητικούς χώρους στον Δήμο Τυρνάβου με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίησή της για το κοινό συμφέρον των Αμπελωνιτών και τη στέγαση κάποιων φορέων μετά από τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε ό,τι αφορά στη στατικότητα του κτιρίου.

Το κυρίως κτίριο, δηλαδή η οικία και οι βοηθητικοί χώροι, βρίσκονται σε οικόπεδο 900 και πλέον τετραγωνικών μέτρων και θεωρείται «φιλέτο» για τον Αμπελώνα. Ωστόσο με τη ρυμοτόμηση χάνονται κάποιοι χώροι.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η δωρεά έγινε επί δημαρχίας Νίκου Μαλάκου ενώ στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου μετά από πρόταση του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα με την πρόεδρό της κ. Τασούλα Νταλαμπέκα έκανε αποδεκτή τη δωρεά.

Μιλώντας χθες στην «Ε» εκπρόσωπος των δωρητών της οικογένειας Μπίσιλα σημειώνουν ότι σκοπός της δωρεάς είναι να αξιοποιηθεί αυτή όπως επιθυμεί ο Δήμος Τυρνάβου και η σημερινή δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης στον οποίο έχουν αμέριστη εμπιστοσύνη. Μάλιστα εάν οι χώροι κριθούν ακατάλληλοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα ο χώρος να καθαριστεί και να μετατραπεί σε πλατεία και πάρκο προς όφελος των Αμπελωνιτών και ιδιαίτερα των περίοικων, κρατώντας ίσως κάποια διακοσμητικά στοιχεία όπως π.χ. την παλιά κεντρική ξύλινη πόρτα με τη στέγη της.ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΆΡΙΣΑΣ

Την ίδια ώρα πάντως περίοικοι της εγκαταλειμμένης πλέον οικίας Μπίσιλα μιλώντας στην «Ε» τόνιζαν τη σημαντική δωρεά στον δήμο απευθύνοντας έκκληση στη δημοτική αρχή μέχρι την οριστική τακτοποίηση της δωρεάς να προχωρήσει στον καθαρισμό τόσο της οικίας όσο και των βοηθητικών της χώρων καθώς αποτελούν εστία μόλυνσης με πολλαπλούς κινδύνους για την περιοχή.

ampelwnasnews

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») – Του Κώστα Τσόλα

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία