Έστειλαν φάκελο με σφαίρα στον Κοτζιά για το «Μακεδονικό»

Έστειλαν φάκελο με σφαίρα στον Κοτζιά για το «Μακεδονικό»

Μια σφαίρα τυλιγμένη σε μια επιστολή έφτασε στις αρχές της εβδομάδας στο υπουργείο Εξωτερικών και είχε παραλήπτη τον ίδιο τον υπουργό Νίκο Κοτζιά, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η επιστολή αναφερόταν στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και στο ζήτημα του Μακεδονικού που εκ των πραγμάτων έχει πάρει πάνω του ο υπουργός.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, αν και δεν έχει γίνει γνωστό το όλο συμβάν, όπως και το αν λειτούργησε ή όχι το πλέγμα ασφαλείας που εντοπίζει την ύποπτη αλληλογραφία, η σφαίρα εστάλη αμέσως για έρευνα στις αστυνομικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου ενώ και το σημείωμα έχει επίσης σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να αναζητηθεί ο συντάκτης και ο αποστολέας. Παράλληλα για όλη την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Δικαιοσύνη που διεξάγει έρευνα αλλά και ο Πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς είχε λάβει και στο παρελθόν απειλητικές επιστολές, και ειδικότερα στις αρχές Φεβρουαρίου και πάλι για το ζήτημα της Μακεδονίας. Η μια από αυτές ανέφερε «3 σφαίρες για τον Κοτζιά», ενώ η άλλη απειλούσε όσους βουλευτές ψηφίσουν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Σημειώνεται επίσης ότι η νέα απειλή προς τον υπουργό Εξωτερικών διατυπώνεται λίγο πριν ο κ. Κοτζιάς μεταβεί στα Σκόπια για διαπραγματεύσεις, στις οποίες αναμένεται μάλιστα να παρουσιάσει το περίφημο σύμφωνο της ελληνικής πλευράς που περιλαμβάνει προτάσεις για όλα τα εκκρεμή ζητήματα. Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα προσγειωθεί μάλιστα στο αεροδρόμιο του Πέτροβετς για πρώτη φορά μετά τη μετονομασία του και την αποκαθήλωση των πινακίδων που έγραφαν το όνομα του Μέγα Αλέξανδρου.

Πηγή: thetoc.gr