Ροντούλης: “Η μειοψηφούσα δημοτική αρχή εγκατέλειψε το Κάστρο του Δαμασίου”.


Ανακοίνωση της “Δράσης Πολιτών” του Δήμου Τυρνάβου του κ. Στ. Ροντούλη.

Πολλές φορές η “Δράση Πολιτών” αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του έργου της αποχέτευσης στο Δαμάσι, είτε μέσω του Τύπου είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς, η δημοτική αρχή δεν λέει να ξυπνήσει, γεγονός που μας λυπεί βαθύτατα και ήδη έχει κουράσει και απογοητεύσει τους Δαμασιώτες.

Γι αυτό, στην παρούσα παρέμβαση, επιλέξαμε να ασχοληθούμε με ένα άλλο σημαντικό για το Δαμάσι ζήτημα, που επίσης πληγώνει την κοινωνία του Δαμασίου: την πλήρη εγκατάλειψη του βυζαντινού Κάστρου και του μονοπατιού που οδηγεί σε αυτό.
Μολονότι η δημοτική αρχή διατυμπάνιζε προεκλογικά ότι η ανάδειξη του Κάστρου θα ήταν στις προτεραιότητές της, αποδείχτηκε για πολλοστή φορά ανακόλουθη με τις διακηρύξεις της. Δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια για την αναστήλωση και την τουριστική αξιοποίηση του Κάστρου, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει στην περιοχή ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, ενώ εγκατέλειψε ολωσδιόλου και το μονοπάτι που οδηγεί στο Κάστρο, με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι σήμερα απαγορευτική ή πάρα πολύ δύσκολη για τους ενδιαφερομένους.
Για να κατανοήσει, μάλιστα, κάποιος το μέγεθος της αδιαφορίας που δείχνει η παραπαίουσα δημοτική αρχή, αρκεί να σκεφτεί ότι το μονοπάτι δεν διαθέτει ούτε τον απαραίτητο ηλεκτροφωτισμό, μολονότι υφίσταται η σχετική υποδομή από προηγούμενες δημοτικές αρχές.
Έτσι, είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε τη δημοτική αρχή να παύσει την εξοργιστική της ολιγωρία και να πράξει τα δέοντα για το Κάστρο και το μονοπάτι πρόσβασης σε αυτό. Είναι κρίμα  το κόσμημα αυτό του Δαμασίου να μένει αναξιοποίητο, επειδή κάποιοι πρόσκαιροι ανευθυνοϋπεύθυνοι δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους.
Πάντως, η “Δράση Πολιτών” δεσμεύεται δημόσια, όπως έπραξε και προεκλογικά, να αναδείξει το Κάστρο της Ωριάς και να καταστήσει πλήρως λειτουργική την πρόσβαση σε αυτό.
Έχουμε την πολιτική βούληση και γνωρίζουμε τον τρόπο να κάνουμε τη δέσμευσή μας πράξη.
Αρκεί οι δημότες του Τυρνάβου, ιδιαιτέρως δε οι κάτοικοι του Δαμασίου, να μας εμπιστευθούν και να μας δώσουν την ευκαιρία, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, να πραγματώσουμε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που έχουμε για το Δήμο Τυρνάβου.
ΔΑΜΑΣΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΔΑΜΑΣΙ
καστρο
τυρναβος
ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google