Ποινή φυλάκισης 21 μηνών γιατί απέσπασε 2.500 ευρώ για να «ξορκίσει» τα μάγια.

Ποινή φυλάκισης 21 μηνών με τριετή αναστολή και εφέσιμη επέβαλε το δικαστήριο σε 55χρονο άνδρα από τον Βόλο, ο οποίος απέσπασε χρηματικό ποσό ύψους 2.500 ευρώ από 25χρονη για να της λύσει τα μάγια. Η υπόθεση συζητήθηκε τη Δευτέρα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Στο εδώλιο κάθισε ο 55χρονος που εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα της 25χρονης και την έπεισε ότι της είχαν κάνει μάγια, καταφέρνοντας έτσι να της αποσπάσει χρηματικά ποσά επί έναν και πλέον χρόνο, φτάνοντας στο σημείο να την απειλεί και να την εκβιάζει για τη ζωή της.

Ο 55χρονος κατηγορήθηκε για απάτη κατ’ εξακολούθηση και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά, ούτε αυτό του έντιμου πρότερου βίου. Ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε καμία απάτη και ότι τα χρήματα που έλαβε ο 55χρονος ήταν προϊόν δανείου. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο με κατά πλειοψηφία απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2017 οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συνέλαβαν τον 55χρονο να παραλαμβάνει σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα το ποσό των 150 ευρώ, σε προκαθορισμένο ραντεβού της 25χρονης με τον άνδρα στο κέντρο του Βόλου.

Η 25χρονη, προτού απευθυνθεί στην αστυνομία, έδινε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ποσά των 200 – 300 ευρώ για να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα της, φτάνοντας στο σημείο να έχει δώσει στον 55χρονο το ποσό των 2.500 ευρώ.

βολος

Πηγή: Ταχυδρόμος