Ροντούλης: “Πότε η ΔΕΥΑ Τυρνάβου έγινε Εφορία;”.

Ανακοίνωση του επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών” του Δήμου Τυρνάβου κ.Στέλιου Ροντούλη 

Μόλις πριν μερικούς μήνες, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τυρνάβου, κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, διατυμπάνιζε μέσω τοπικών ΜΜΕ ότι οι έχοντες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΥΑ θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε ρύθμιση με δόσεις, χωρίς να απαιτείται η καταβολή οιασδήποτε προκαταβολής.

Γρήγορα, όμως, οι προσδοκίες των οφειλετών διαψεύστηκαν, καθώς ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, ψυχρά και ανερυθρίαστα, τους πληροφόρησε ότι οι όποιες ρυθμίσεις θα απαιτούν την κατάθεση προκαταβολής στο ταμείο της Επιχείρησης Ύδρευσης βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
Έτσι, η πολιτική ψευτιά και αναξιοπιστία φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο.Η ανυπαρξία προκαταβολής μετατράπηκε σε επιβολή προκαταβολής στη βάση μάλιστα εισοδηματικών κριτηρίων.Οι μάσκες έπεσαν, μετά βέβαια τις Απόκριες, αλλά το αποτέλεσμα μένει το ίδιο: ο εμπαιγμός των πολιτών μπορεί να κουκουλώνεται παροδικά, αλλά στο τέλος πάντα εμφανίζει το αποτρόπαιο πρόσωπό του.
Πριν, όμως, ο κ. πρόεδρος της ΔΕΥΑ εφαρμόσει τις αποφάσεις του, οφείλει να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:
1) Ποιος νόμος επιτάσσει την πληρωμή προκαταβολής, προκειμένου ο πολίτης να προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών του;
2) Από πότε η ΔΕΥΑ Τυρνάβου έχει μεταλλαχθεί σε Εφορία και δεν το έχουμε καταλάβει;
3) Ποιος έχει καθορίσει τα εισοδηματικά όρια και ποια είναι αυτά;
4) Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσαν τα προηγούμενα ψέματα του κ. προέδρου της ΔΕΥΑ;
5) Η συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου της ΔΕΥΑ είναι ομόφωνη ή λήφθηκε μονομερώς από τα προσκείμενα στον κ. πρόεδρο μέλη;
Περιμένουμε τις απαντήσεις του κ. Σαρχώση.Θα έχει πράγματι ενδιαφέρον η όποια προσπάθεια κάνει, για να καλύψει τα εξόφθαλμα ψέματα που έχει πει στους δημότες.Θα πρόκειται για μια μνημειώδη προσπάθεια υποκρισίας και αμοραλισμού, που θα αφήσει εποχή στον Τύρναβο.