Κεραυνός χτύπησε εκκλησία στη Ρουάντα – 16 νεκροί και 140 τραυματίες


Κεραυνός χτύπησε εκκλησία στα νότια της Ρουάντα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 16 άνθρωποι και άλλοι 140 να τραυματιστούν, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Τα περισσότερα από τα θύματα πέθαναν ακαριαία όταν ο κεραυνός χτύπησε την εκκλησία, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη της περιοχής στο AFP.   Περίπου 140 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο, ενώ δύο από αυτούς υπέκυψαν στα τραύματά τους.   Το τραγικό συμβάν έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου, σε ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα με το Μπουρούντι, την ώρα της λειτουργίας της εκκλησίας στην πόλη Gihemvu.

«Οι γιατροί αναφέρουν ότι μόνο τρεις ακόμη άνθρωποι παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, όμως φαίνεται να ξεπερνούν τον κίνδυνο», ανέφερε ο κυβερνήτης στο AFP.   Είπε επίσης ότι σε παρόμοιο περιστατικό που έλαβε χώρα την Παρασκευή, ο κεραυνός έπληξε μια ομάδα 18 μαθητών, σκοτώνοντας έναν εξ’ αυτών.   Οι κεραυνοί και οι αστραπές αποτελούν συχνό φαινόμενο σε όλη τη Ρουάντα, η οποία έχει πολλούς λόφους και βουνά, με την αστυνομία της χώρας να καταγράφει κάθε φορά τον αριθμό θανάτων.

Το θανατηφόρο περιστατικό στην εκκλησία, έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά το κλείσιμο περισσοτέρων από 700 εκκλησιών της Ρουάντα, για παράλειψη συμμόρφωσης με τους οικοδομικούς κανονισμούς και ηχητικής ρύπανσης.

nea

Πηγή: www.lifo.gr

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας