Πλήθος γυναικών του Δήμου Τεμπών παρακολούθησε την ομιλία με θέμα: «Η διατροφή στη σύγχρονη γυναίκα»

Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών πραγματοποίησε ομιλία στην αίθουσα του Δημαρχείου Γόννων με θέμα: «Η διατροφή στη σύγχρονη γυναίκα», μεομιλητή τον κ. Μολά Ελευθέριο, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο.

Συντονιστές της συγκεκριμένης δράσης οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τεμπών κα Κούρτη Παναγιώτα και κα  Καλογήρου Μαρία.

Το πλήθος των γυναικών του Δήμου Τεμπών παρακολούθησε με μεγάλη προσήλωση και ενδιαφέρον την ομιλία και  ενημερώθηκαν για θέματα τα οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά στην διατροφή τους και κατ’ επέκταση στην φροντίδα της επιδερμίδας τους. Η ομιλία περιείχε πολλές ενότητες που αφορούσαν τις αλλαγές στο γυναικείο σώμα, την σημασία της διατροφής στην εγκυμοσύνη και τον θηλασμό, την εμμηνόπαυση, τα συχνά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το γυναικείο φύλο, το ασβέστιο και ο ρόλος του στη γυναίκα, κάποια διατροφικά tips για υγιές δέρμα, νύχια και μαλλιά καθώς για την υγιεινή και την οργάνωση των τροφίμων.

Όπως όλοι γνωρίζουμε μια ισορροπημένη διατροφή παίζει σημαντικό και καθοριστικό ρόλο τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Η ομιλία του διαιτολόγου – διατροφολόγου ήταν ιδιαίτερα αναλυτική για τα παραπάνω θέματα με σκοπό να λύσει ερωτήματα και απορίες του κοινού καθώς και να αναπτυχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος.

δημος

Η σύγχρονη γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους, σε αυτό της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης γυναίκας, της καλής νοικοκυράς κτλ. Στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί σε όλα αυτά και να είναι «σωστή», όπως προστάζει η κοινωνία, συχνά πιέζεται, αγχώνεται και εξαντλείται. Η ανάγκη που προβάλλεται, είναι η γυναίκα να κρατήσει τις λεπτές ισορροπίες που απαιτούνται ανάμεσα στις υποχρεώσεις της ως μητέρας και νοικοκυράς, από τη μία και ως εργαζόμενης, από την άλλη.

Παράλληλα, δε θα πρέπει ποτέ να ξεχνάει και το ρόλο της ως γυναίκας. Θα πρέπει να φροντίζει τον εαυτό της, την εμφάνισή της. Δε θα πρέπει να απορροφάται από τις ποικίλες υποχρεώσεις  στη δουλειά και στο σπίτι (φροντίδα των παιδιών, καθάρισμα, μαγείρεμα κ.α.) και να ξεχνά ότι είναι και γυναίκα- σύζυγος και ότι θα πρέπει να αφιερώνει και τον απαιτούμενο χρόνο και γι’ αυτό το κομμάτι του εαυτού της. Καθοριστικό ρόλο βέβαια σε κάθε περίπτωση διαδραματίζει και ο σύζυγος, ο οποίος θα πρέπει να τη βοηθά, να τη στηρίζει και να μην πάψει ποτέ να την κάνει να αισθάνεται ότι είναι σημαντική γι’ αυτόν.

τεμπη