Κατάθεση πρότασης απο τον Αντιπρόσωπο Λάρισας Αναγνώστου Ηλία στο 28ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ


28ο Πανελλαδικό Συνέδριο Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Κατάθεση πρότασης από τον Αντιπρόσωπο Λάρισας Αναγνώστου Ηλία σχετικά με Θέμα:

Εξέταση – ρύθμιση θεμάτων προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας – Υποβολή προτάσεων Ικανότητα εκτέλεσης Υπηρεσίας μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας Σύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία έτη σχετικά με τα νέα όρια ηλικίας για αποστρατεία από την Ελληνική Αστυνομία, οι αστυνομικοί πλέον υπηρετούν υποχρεωτικά 40 έτη ή ως την συμπλήρωση του 60ού έτους.

anagnostou

Λόγω της φύσης του επαγγέλματος οι μάχιμοι αστυνομικοί θα πρέπει εκτός της καλής φυσικής κατάστασης να διαθέτουν διαύγεια πνεύματος και καλή ψυχική υγεία. Η αύξηση των ορίων ηλικίας γεννά προβλήματα τα οποία με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν έχουν επιλυθεί. Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος γεννιούνται προβλήματα που είναι άγνωστα σε νεαρές ηλικίες.

Η καλή φυσική κατάσταση , η ψυχική υγεία η διαύγεια πνεύματος δεν μπορούν να θεωρούνται δεδομένα. Πρέπει να εκλείψει η άποψη που επικρατεί. Άποψη η οποία θέλει τον αστυνομικό γεννημένο σούπερ ήρωα. Προτείνεται η σύσταση επιτροπής η οποία σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες θα θεσμοθετεί το όριο που ένας αστυνομικός μπορεί να θεωρηθεί ικανός για κάθε υπηρεσία ξεχωριστά – Λογικά άλλα όρια θα πρέπει να θεσπιστούν για κάποιον που υπηρετεί σε ειδική ομάδα, άλλα στο περιπολικό και άλλα σε σκοπιά.

 

Πέραν αυτού του ορίου ο εκάστοτε αστυνομικός που επιθυμεί να συνεχίσει σε υπηρεσία στην οποία εξάντλησε το όριο ηλικίας προτείνεται να θεσπιστούν ειδικές εξετάσεις στις οποίες θα πρέπει να υποβληθεί επιτυχώς. Ο αστυνομικός που δεν θα κρίνεται ικανός θα τοποθετείται σε υπηρεσίες – θα ορίζονται από ειδική επιτροπή – που μπορεί να παράξει σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, χωρίς να χάνει τα δικαιώματα που απορρέουν από την έννοια Μάχιμος – η κατάληψη ορίου ηλικίας δεν θα λειτουργεί ως τιμωρία- .

Με την θεσμοθέτηση των ανωτέρω κριτηρίων θα δοθεί η δυνατότητα στην διοίκηση να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των νέων συναδέλφων, οι οποίοι στο άνθος της ηλικίας τους θα χρησιμοποιούνται εκεί που ορίζει η θέση ενός μάχιμου αστυνομικού -στον δρόμο- , θα δώσει αέρα σε όλο το προσωπικό αφού θα γνωρίζουν πλέον ότι θα υπάρχει συνέχεια και επιβράβευση για αυτούς στη δύση της υπηρεσιακής ζωής τους.

anagnostoy

Στους μεγαλύτερους σε ηλικία οι οποίοι τρέχουν σήμερα να αποδείξουν στην διοίκηση ότι έχουν προβλήματα υγείας , θα δώσει ένα τέλος στην ταλαιπωρία τους αφού αυτό πλέον θα γίνεται αυτοδικαίως. Σε ένα σώμα όπως η αστυνομία θα πρέπει να αποδεικνύεται συνεχώς η ικανότητα των υπαλλήλων και όχι η ανικανότητα!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Ηλίας Αντιπρόσωπος ΛΑΡΙΣΑΣ στην ΠΟΑΣΥ Ταμίας Ε.ΑΣ.Υ.Ν. Λάρισας

larisa

larisa

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google