Γιορτάζουν την ημέρα της γυναίκας σε Τύρναβο και Αμπελώνα.


Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα είναι η σημερινή. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Η 8η Μαρτίου ορίστηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Ένα έθιμο από την τοπική παράδοση αναβιώνει για δεύτερη χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Τυρνάβου. Ανήμερα της γιορτής των Αγίων Σαράντα οι γυναίκες της περιοχής μαζεύονταν στα σπίτια, έφτιαχναν πίτες με σαράντα φύλλα (σαραντόπιτες) ή φαγητά με σαράντα χόρτα, έπιναν, χόρευαν και διασκέδαζαν με αυτοσχέδια στιχάκια και τραγούδια. Σε ανάμνηση αυτού του εθίμου, ο Σύλλογος Γυναικών διοργανώνει αντίστοιχο παραδοσιακό γλέντι με τους Σαμολαδαίους, την Πέμπτη 8 Μαρτίου, στο Hangover live stage στις 8.30 μ.μ.
Σας περιμένουμε..


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Ο Σύλλογος Γυναικών Αμπελώνα θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Πέμπτη 8 Μαρτίου, και καλεί τα μέλη του να το γιορτάσουν στο Κέντρο “Νεράιδα” του Αμπελώνα και ώρα 7 μ.μ ( Είσοδος 8 € ).
Σας περιμένουμε..
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google