Πως θα εξυπηρετηθούν οι φορολογούμενοι που υπάγονται στη Β’ ΔΟΥ Λάρισας

Ανακοίνωση για το πως θα εξυπηρετηθούν οι φορολογούμενοι που υπάγονται στη Β΄ΔΟΥ Λάρισας μετά την ολοσχερή καταστροφή του κτιρίου από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ώστε την ερχόμενη Δευτέρα 12/03/2018 να έχουν αποκατασταθεί οι βασικές λειτουργίες της Β΄ ΔΟΥ Λάρισας, και η υπηρεσία να λειτουργήσει υποδεχόμενη κοινό, στον 2ο όροφο του κτιρίου που σήμερα στεγάζει την Α΄ ΔΟΥ Λάρισας, επί της οδού Χατζημιχάλη 81, στην περιοχή της Φιλιππούπολης.

Επίσης γίνεται γνωστό στους πολίτες αλλά και στις επιχειρήσεις που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Β΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας, ότι την εβδομάδα από σήμερα Δευτέρα 05.03.2018 έως και την Παρασκευή 09.03.2018, δεν θα είναι εφικτή η παροχή των υπηρεσιών που αφορούν:

  • Επιστροφές και συμψηφισμούς,
  • παραλαβή των κάθε είδους δηλώσεων, παραλαβή  των αιτήσεων για την χορήγηση πιστοποιητικών.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει επίσης τους φορολογούμενους ότι για την εβδομάδα αυτή θα λειτουργήσει γραφείο Μητρώου της Β΄ ΔΟΥ Λάρισας, στα γραφεία του Μητρώου της Α΄ ΔΟΥ Λάρισας, για εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις μεταβολών του μητρώου.

Λοιπές υπηρεσίες όπως η χορήγηση Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας, η θέση και άρση ακινησίας οχημάτων, χορήγηση Α.Φ.Μ. και κλειδαρίθμων, θα παρέχονται από τα αρμόδια τμήματα της Α΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας και για πολίτες και επιχειρήσεις αρμοδιότητας της Α΄ΔΟΥ Λάρισας.

Τέλος γίνεται γνωστό πως από σήμερα Δευτέρα θα λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου της οδού Χατζημιχάλη στη Λάρισα, γραφείο πληροφοριών για θέματα αρμοδιότητας της Β΄ ΔΟΥ Λάρισας.

Πηγή:  iefimerida.gr