Έσωσαν τρία σκυλιά από πνιγμό κοντά στο φράγμα της Γυρτώνης.


Η εικόνα που αντίκρισε όταν βρέθηκε στο κτήμα της ήταν αποκαρδιωτική. Το νερό που ξεπερνούσε το ένα μέτρο είχε σκεπάσει τα πάντα, η αυλή είχε μετατραπεί σε λίμνη.

Τα ζώα τη μοναδική σανίδα σωτηρίας που βρήκαν προκειμένου να σωθούν ήταν δύο ψηλά σημεία που δεν τα είχε καλύψει ακόμα το νερό. Ο μεγαλύτερος σκύλος ήταν στο τραπέζι της βεράντας, ενώ τα μεγαλόσωμα κουτάβια βρήκαν απάγκιο στον πίσω χώρο του κτήματος.
Την περασμένη Τετάρτη η στάθμη των νερών του Πηνειού ανέβηκε, πολλές από τις εκτάσεις παραπλεύρως του ποταμού πλημμύρισαν, ανάμεσα σε αυτά ήταν και το κτήμα της κ. Άννας – Μαρίας Κωτσοπούλου κοντά στο φράγμα της Γυρτώνης. Αντικρίζοντας την κατάσταση και μη μπορώντας να κάνουν τίποτα εκείνη και ο γιος της, κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να βγάλουν τα ζώα από το νερό. Για βοήθεια έσπευσαν τέσσερις πυροσβέστες της 8ης ΕΜΑΚ με διασωστική λέμβο και τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα από τον 3ο Π.Σ. Λάρισας.

ΓΥΡΤΩΝΗ ΤΕΜΠΩΝ

Η πρώτη απόπειρα για να προσεγγίσουν τα ζώα με τη βάρκα δεν είχε αποτέλεσμα, αναφέρει στην «Ε» η κ. Κωτσοπούλου περιγράφοντας τις προσπάθειες διάσωσης των σκύλων, «είχε λάσπη και η βάρκα κολλούσε, αναγκαστικά έπρεπε να μπουν με τα πόδια». Μαζί με τον γιο της ιδιοκτήτριας των ζώων και έχοντας τα κουπιά για στήριγμα πλησίασαν τα τρία σκυλιά και τα έβγαλαν έξω από το νερό. «Η καταστροφή είναι μεγάλη, σώθηκαν όμως τα ζώα», σημειώνει.

Ζ.Π.

ΓΥΡΤΩΝΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πηγή: Εφημερίδα “Ελευθερία

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας