Τύρναβος – Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε μαθήτρια

Nέα επίθεση αδέσποτου σκύλου αυτή τη φορά σε μαθητές στην πόλη του Τυρνάβου, παρά τις φιλότιμες και οργανωμένες προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Τυρνάβου στο πλαίσιο του σχετικού νόμου για την περισυλλογή τους, την ιατρική φροντίδα, τη στείρωσή τους και ό,τι άλλο χρειαστεί ώστε τα σκυλιά αυτά να είναι ακίνδυνα για τους πολίτες.

Χθες το μεσημέρι ένας μεγαλόσωμος σκύλος ο οποίος κυκλοφορεί στο κέντρο της πόλης επιτέθηκε σε μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου, καταγόμενη από το Δαμάσι η οποία λόγω δικαιολογημένης απουσίας των καθηγητών τέλειωσε, όπως και άλλοι μαθητές τα μαθήματα νωρίτερα και περιφερόταν στον κεντρικό δρόμο Καραολή και Δημητρίου μεταξύ σχολείου και Κεντρικής πλατείας, μέχρι να μεταφερθούν στο χωριό τους.

Εκεί ο σκύλος επιτέθηκε αρχικά στη μαθήτρια και στη συνέχεια όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες και σε περίπου άλλους δέκα μαθητές, στον ίδιο χώρο οι οποίοι επίσης βρίσκονταν εκτός σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο το συγκεκριμένο σκυλί είναι ακίνδυνο, εμβολιασμένο στειρωμένο, «τσιπαρισμένο» και καταγεγραμμένο ηλεκτρονικά.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της 5μελούς επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Τυρνάβου το περιστατικό θα αποτελέσει θέμα αντιμετώπισής του.

(φώτο αρχείου)

tyrnabos


ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») – Του Κώστα Τσόλα

Πηγή: Εφημερίδα “Ελευθερία”