Πνίγονται μέσα…στην ολλανδική άμμο της Παιδικής Χαράς.

Γράφει ο Ρίζος Μάριος Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τυρνάβου.

Γνωστό είναι πως η προβληματική δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση προσπάθησε να λειτουργήσει μια Παιδική Χαρά στο κέντρο του Αμπελώνα.

Δυστυχώς όμως η Παιδική Χαρά αποδείχτηκε το ίδιο προβληματική με τη δημοτική αρχή.

Γρήγορα έγινε αντικείμενο χλευασμού και παραπόνων από τους γονείς και από τους παρακείμενους καταστηματάρχες, καθώς εμφάνιζε πλήθος αστοχιών και δυσλειτουργιών, που ενοχλούσαν όλο τον κόσμο. Μετά λοιπόν από διαρκή παράπονα και αφού όλοι οι ενδιαφερόμενοι είχαν αγανακτήσει, η δημοτική αρχή εδέησε να κάνει διορθωτικές παρεμβάσεις, αφού ήταν εκτεθειμένη και στα συνεχή πυρά της αντιπολίτευσης, που δικαίως πίεζε για βελτιώσεις στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς η κατάσταση είχε γίνει ανυπόφορη, ιδιαίτερα για τους γειτνιάζοντες επαγγελματίες.

Τα πολιτικά ερωτήματα όμως για τη δημοτική αρχή παραμένουν. Ποιος φέρει την ευθύνη για τις αρχικές δυσλειτουργίες της Παιδικής Χαράς;

Πώς έγινε η παραλαβή του έργου από τον εργολάβο κατασκευαστή;

Πόσο στοίχισαν οι νέες παρεμβάσεις στο χώρο;

Γιατί η δημοτική αρχή επέτρεπε μέχρι τώρα τη λειτουργία μιας προβληματικής, όπως η ίδια αποδέχεται, Παιδικής Χαράς;

Το μέγιστο όμως ερώτημα είναι άλλο: Πόσο ικανή είναι μια δημοτική αρχή που δεν μπορεί να στήσει και να λειτουργήσει ούτε μια απλή Παιδική Χαρά;

Πώς, με άλλα λόγια, μπορούν οι πολίτες να εμπιστευθούν μια δημοτική αρχή που κινείται με τη λογική του ” ράβε- ξήλωνε”; Προφανώς, και οι πολίτες δεν μπορούν να εμπιστευθούν μια τέτοια ακατάλληλη δημοτική αρχή. Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του κ. Σαρχώση. Κάνει συνεχώς λάθη επί λαθών, τα οποία στη συνέχεια προσπαθεί να θεραπεύσει, αφού όμως πρώτα οι πολίτες ταλαιπωρούνται από τις, ομολογημένες από τον ίδιο, αστοχίες του. Είναι κρίμα, πάντως.

Η παρούσα δημοτική αρχή αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς φαίνεται να καταλήγει, καθώς αποδεικνύεται πως πνίγεται μέσα στα λάθη, στις αστοχίες και στα διοικητικά της ελλείμματα. Και είναι κρίμα, καθώς από τα αδιέξοδα και το τέλμα της δεν πρόκειται να βγει, όσους τόνους …ολλανδικής άμμου κι αν χρησιμοποιήσει. Μάλλον θα συνεχίσει να στρουθοκαμηλίζει, χώνοντας το κεφάλι της μέσα στην …ολλανδική άμμο, ενώ γύρω της οι πολίτες θα χλευάζουν και θα γελάνε.Ιδιαίτερα για την …ολλανδική άμμο.