Αναγκαιότητα οι νέες τουαλέτες στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου, αλλά η δημοτική αρχή συνεχίζει να είναι σε κατάσταση νιρβάνα

Ανακοίνωση της “Δράσης Πολιτών” του Δήμου Τυρνάβου του κ. Στ. Ροντούλη
Ενώ τα μέλη της δημοτικής αρχής αλληλοσυγχαίρονται και φωτογραφίζονται στις εφημερίδες με ωραίες πόζες, το αίσχος των τουαλετών στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου συνεχίζεται, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός υπευθύνου.

Η κατάσταση ήδη έχει καταστεί ανυπόφορη και εγκυμονεί πλείστους όσους κινδύνους για την υγεία των μαθητών, οι οποίοι επιπροσθέτως κινδυνεύουν και από πιθανή ηλεκτροπληξία.
Φαίνεται, όμως ,πως οι κίνδυνοι αυτοί δεν είναι αρκετοί , για να ενεργοποιήσουν τον πρόεδρο της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τυρνάβου, ο οποίος συνεχίζει να κοιμάται όρθιος.
Έτσι, μολονότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου  έχει  διαμαρτυρηθεί  εγγράφως για τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής που ταλαιπωρούν τα παιδιά καιρό τώρα, ο κ. Σαρχώσης συνεχίζει να κωφεύει και να αδρανεί κατά προκλητικό τρόπο.
Τούτων δοθέντων, καλούμε την κοιμισμένη δημοτική αρχή να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή των Γονέων και Κηδεμόνων και να πράξει τάχιστα τα αυτονόητα.
Η κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες του ΕΠΑΛ είναι ντροπή για τον Τύρναβο και προσβάλλει όχι μόνο τους μαθητές, αλλά και το εκπαιδευτικό δυναμικό της σχολικής μονάδας, που καθημερινά με αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος δίνει ένα δύσκολο αγώνα για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών εκπαίδευσης.
Το αίσχος, λοπόν ,πρέπει να λάβει γρήγορα ένα τέλος με την κατασκευή νέων τουαλετών, που θα πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής για τους μαθητές του ΕΠΑΛ.
Κάθε άλλη εμβαλωματική προσέγγιση στο πρόβλημα θα είναι κοροϊδία και δεν θα γίνει ανεκτή από γονείς και μαθητές, που διεκδικούν τα ελάχιστα και αυτονόητα δικαιώματά τους.

Pin It on Pinterest