«Επιστροφή» (στην Καλλιπεύκη)…


 Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καλλιπεύκης

Ένα λογοτεχνικό βαλς με βήματα και κινήσεις, που άλλοτε δηλώνουν έρωτα, άλλοτε πόνο, άλλοτε νοσταλγία, άλλοτε καρτερικότητα αλλά πάντα το ζευγάρι ποιητής – Καλλιπεύκη σε αρμονία!

Ένα τρυφερό και λυρικό πόνημα που, σπάει τη σιωπή της ιστορίας και συστήνει την Καλλιπεύκη ζωντανά μέσα από θύμησες, μέσα από εικόνες, μέσα από μυρουδιές. Ο χωροχρόνος, όπου κινείται ο συγγραφέας – ποιητής είναι αέναος.

KALLIPEYKH

Η μαγική συνάντηση του χθες, του τώρα και του αύριο, χτίζεται από τον ποιητή με τα πιο αγνά υλικά της αλήθειας του ονείρου, του ύψους, της απεραντοσύνης και των ψυχών. Των ψυχών του χθες, του σήμερα και του αύριο, που μπλέκουν την αναπνοή τους με τον αέρα του Ολύμπου και τη ζωή τους με τις πέτρες και το χώμα από την αυλή των θεών. Εκείνων των ψυχών, που η λευτεριά ξεγελά τις αλυσίδες, τα σύννεφα ταξιδεύουν μαζί τους, ο ήλιος κάθεται στην αγκαλιά τους κι ο κόσμος όλος κρύβεται στο άρωμα ενός λουλουδιού.

Τόση αγάπη για τη γενέτειρα του συγγραφέα – ποιητή δεν μπορούσε παρά να μας κάνει συνταξιδιώτες στο συναίσθημα και στο όνειρο.

«Επιστροφή στην Καλλιπεύκη» σημαίνει… επίσκεψη στην Καλλιπεύκη!

Ραπτοπούλου Γιώτα

Σημείωση 1: Ευχαριστούμε θερμά τον Αποστόλη Αστ. Παπαϊωάννου, για την προσφορά των ποιημάτων του και των σκέψεών του στο Σύλλογό μας.

Σημείωση 2: Ευχαριστούμε την κ. Ραπτοπούλου, για την πρώτη “κριτική”.

Σημείωση 3: Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε εύλογο χρόνο πρώτα στην Καλλιπεύκη…

Σημείωση 4: Παρακαλούμε τις φίλες και τους φίλους σε Λάρισα, Κατερίνη, Αμπελώνα να μεριμνήσουν για μια παρουσίαση στον τόπο τους.

Ας επικοινωνήσουν μαζί μας…

Βιογραφικό:
Αποστόλης Αστερίου Παπαϊωάννου Γεννήθηκε το 1957 στην Καλλιπεύκη Κάτω Ολύμπου.
Τα παιδικά του χρόνια στην Καλλιπεύκη, τα εφηβικά στους Γόννους (εξατάξιο γυμνάσιο). Στη συνέχεια στην Παιδαγωγική της Λάρισας. Δάσκαλος και ακολούθως στρατιώτης στη στρατιωτική Μπάντα της 1ης Στρατιάς. Υπηρέτησε σε διάφορα σχολεία ανά την Ελλάδα για 31 έτη!
Επίσης δάσκαλος λαϊκής μουσικής!
Αρκετοί σημερινοί μουσικοί υπήρξαν μαθητές του. Ασχολήθηκε επανειλημμένα με τα κοινά και ασχολείται ακόμη (δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ρήγα Φεραίου) καθώς και με τα πολιτιστικά, ποικιλοτρόπως. Μεράκι του η λαϊκή μουσική και το μπουζούκι! Πάμπολλες βραδιές τις πέρασε σε μαγαζιά Λάρισας και περιχώρων, «ΠΑΣΑΓΙΟ», «ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ», «ΤΕΡΕΡΕΜ», διασκεδαστής και ψυχαγωγός σε συναυλίες, πολιτιστικές βραδιές, φεστιβάλ κ.α. Έχει συνθέσει κάποια τραγούδια, τα οποία ακόμη δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Ζει στο Ριζόμυλο Μαγνησίας, με τη σύζυγο Βίλλη Χρυσού.
Έχουν δυο παιδιά. Στο χώρο της τέχνης του λόγου, εμφανίζεται για πρώτη φορά (πλην κάποιων σκόρπιων κατά καιρούς δημοσιευμάτων), με αυτή τη συλλογή, «Επιστροφή», που είναι μέρος της μεγαλύτερης ανέκδοτης συλλογής και συγγραφής του, με τον γενικό τίτλο, «Ωδή στην Καλλιπεύκη».
Αποστόλης Αστερίου Παπαϊωάννου
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google