Κοπή πίτας καιρόφιλων Θεσσαλίας 2018

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγινε την Τρίτη 24 Φεβρουάριου 2018 η ετήσια κοπή πίτας των ερασιτεχνών μετεωρολόγων και απλών καιρόφιλων της Θεσσαλίας. Συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη στιγμή που μια μικρή ομάδα  δημιούργησε την ομάδα/σελίδα στο facebook. Ξεκίνησε δειλά δειλά να υπάρχει ένας πυρήνας ατόμων που μελέτησαν και έμαθαν μερικά απο τα μυστικά της πρόγνωσης του καιρού. Σιγά σιγά μπήκαν στην παρέα και απλοί καιρόφιλοι για να ενημερωθούν αλλά και να δώσουν και αυτοί τις εμπειρίες τους πάνω στο θέμα καιρός. Ο δημιουργός της ομάδας και πρώτος διαχειριστής Πανάκογλου Βασίλειος (μέση) καθώς και ο δεύτερος διαχειριστής Δούραλης Ηλιας (δεξιά) έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα με τα νιάτα να μην λείπουν από μια τόσο όμορφη μάζωξη.

ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ, ΛΑΡΙΣΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

METEOLARISSA

Χρόνο με το χρόνο η παρέα αυτή μεγάλωσε, αναπτύχθηκαν φιλίες και καθιερώθηκε, εκτός από τις συναντήσεις για ένα καφέ μεταξύ φίλων, και ετήσια συνάντηση για κοπή πίτας. Πάνω από 800 άτομα ενημερώνονται καθημερινώς από τις τακτικές προγνώσεις που αναρτά ο πρωτεργάτης Πανάκογλου Βασίλειος ενω σε έναν κλειστό κύκλο με άλλα άτομα αναλύονται τα προγνωστικά στοιχεία από τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα. Η αξιοπιστία και η ακρίβεια των εκτιμήσεων έχουν εντυπωσιάσει και έτσι πολλές φορές τα ΜΜΕ ζητούν πρόγνωση για τη Θεσσαλία σε περίοδο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Τα καλά λόγια και οι συνεργασίες δείχνουν ότι το χόμπι κάποιων πολλές φορές μπορεί να βοηθά κοινωνικές ομάδες όπως οι αγρότες και οι επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού.

METEO

ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Οι πιο εμπείροι αναλύουν τα στοιχειά από τους μετεωρολογικούς σταθμούς που έχουν εγκατασταθεί από μελή της ομάδας ερασιτεχνών, από  ιδιώτες , από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αλλά και από την ΕΜΥ και εξάγουν στατιστικά στοιχεία αλλά και πιο ακριβείς προγνώσεις για τη Θεσσαλία κατά κύριο λόγο. Τα ακραία και έντονα καιρικά φαινόμενα της χρονιάς που πέρασε προβλέφθηκαν επακριβώς με έκδοση χαρτών και κειμένων. Ο έντονος και ισχυρός χιονιάς του Ιανουαρίου, ο ισχυρός καύσωνας στα τέλη Ιουνίου και της αρχές Ιουλίου, η ψύχρα και οι έντονες βροχές στα μέσα του καλοκαιριού όπως και οι πολύ βροχεροί μήνες του φετινού χειμώνα ήταν μερικά από τα καιρικά γεγονότα που συζητήθηκαν ενώ έγινε και παρουσίαση   χαρτών από παρελθοντικά καιρικά γεγονότα.

ΚΟΠΗ-ΠΙΤΑΣ, ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μια αναμνηστική φωτογραφία όλων των παρευρισκομένων ήταν ότι καλύτερο για να κλείσει η βραδιά.
Την καλύτερη ερασιτεχνική καιρική ενημέρωση της Θεσσαλίας την βρίσκετε στο http://www.e-meteolarissa.blogspot.com/
και στο facebook κάνετε like στη σελίδα https://www.facebook.com/Meteolarissa/
Iδρυτής σελίδας και Blog : Βασίλειος Πανάκογλου (meteovas79@yahoo.gr και fb: Vassilis Panakoglou)