Ο Πηνειός ποταμός φουσκώνει επικίνδυνα τις τελευταίες ώρες – εκφράζονται φόβοι για το τι μπορεί να συμβεί

Δύσκολες ώρες από σήμερα το πρωί σε όλο το Νομό Τρικάλων, καθώς όπως θα δείτε στα πλάνα που έχει καταγράψει το trikalaola.gr υπερχείλισαν όλοι οι παραπόταμοι του Πηνειού ποταμού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τα πρώτα προβλήματα και υπάρχει μεγάλη ανησυχία και επιφυλακή.

Το νερό αν αναπηδά από τη γέφυρα στο Βαλτινό προς Δενδροχώρι. Όλα τα κανάλια στους δύο παραποτάμους του Πηνειού έχουν υπερχειλίσει και εκατοντάδες στρέμματα  βρίσκονται μέσα στο νερό, στα αγροκτήματα, Βαλτινού, Δενδροχωρίου, Εξαλόφου, Κωσταρέϊκα, Ελευθεροχωρίου και Ματσουκέϊκα.

Στη γέφυρα Δενδροωρίου κυνδυνέυουν μαντριά που είναι δίπλα στο ποτάμι. Το κανάλι που υπάρχει δίπλα στο Βαλτινό κώλωσε και τα νερά γυρίζουν μέσα στο χωριό, με αποτέλεσμα οι αυλές να είναι μέσα στο νερό, ενώ με λίγη ακόμη άνοδο θα μπει μέσα στα τελευταία σπίτια του χωριού. Το ποτάμι λίγο ακόμη και θα υπερεχψικήσει προς τον οικισμό Ματσουκέϊκα.

ΤΡΙΚΑΛΑ, ΠΗΝΕΙΟΣ

Από την άλλη πλευρά του οπικισμού, τιο νερό είναι στα πρώτα σπίτια προς Ελευθεροχώρι. Από την υπερχείλιση ο δρόμος προς Ελευθεροχώρι έχει καλυφθεί μόλις πριν από λίγο με τα νερά και δεν μπορεί να γίνει η διέλευση.

Στην γέφυρα του Πηνειού στο Βαλομάνδρι πριν από λίγη ώρα υπερχείλισε από τη βασική κοίτη και διαχέεται προς τα χωράφια και εντός μεγάλων αναχωμάτων.

Σε απερχιακό δρόμο στην Πιαλεία σημειώθηκε κατολίσθηση και ο δρόμος έκλεισε. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή για άμεσες παρεμβάσεις. Ο καιρός όμως σύμφωνα με την ΕΜΥ θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση και τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη πιο πολύ, καθώς θα πέσει ακόμη πιο πολύ νερό!

Στην κάμερα του trikalaola.gr μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και κάτοικοι των παραποτάμιων περιοχών. 

πηγή: trikalaola.gr


Ο Πηνειός ποταμός φουσκώνει ακόμα επικίνδυνα τις τελευταίες ώρες στην περιοχή Γυρτώνη που βρίσκεται το Φράγμα και εκφράζονται φόβοι για το τι μπορεί να συμβεί μέσα στο βράδυ και αύριο από το νερό που έρχεται από τα Τρίκαλα, ενώ την ίδια ώρα μεγάλες ποσότητες νερού κατεβάζει και ο Τιταρήσιος ποταμός, όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες στο σημείο “σμίξη” Πηνειού – Τιταρήσιου στην Ροδιά.

Απαγορεύεται για πεζούς και οχήματα η διέλευση από τον ποταμό Τιταρήσιο ο οποίος μετά και τις έντονες βροχοπτώσεις, όπου και συνεχίζονται, κατεβάζει μεγάλες ποσότητες ορμητικού νερού. 

Ο Δήμος Τυρνάβου και η Αστυνομική Διεύθυνση ενημερώνουν πως είναι αδύνατη η διέλευση σε τρία σημεία και συγκεκριμένα στο ύψος του Αγίου Παντελεήμονα, στα όρια της πόλης, στην παλιά γέφυρα και στον επαρχιακό δρόμο Αμπελώνα -Δελερίων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται είτε μέσω της επαρχιακής οδού Αμπελώνα-Βρυοτόπου-Ροδιάς-Δελερίων είτε μέσω της νέας εθνικής οδού Λάρισας- Κοζάνη, στη διασταύρωση Δελερίων.

σμιξη

πηνειοσ

ΠΗΝΕΙΟΣ

ΡΟΔΙΑ

ΤΙΤΑΡΗΣΙΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΙΤΑΡΗΣΙΟΣ ΠΗΝΕΙΟΣ