Με πρόστιμο απειλείται γαλλική αλυσίδα σουπερμάρκετ για τις «εξωφρενικές» εκπτώσεις της


Η υπηρεσία DGCCRF, που είναι αρμόδια για τον ανταγωνισμό και την καταπολέμηση της απάτης, έκρινε ότι η γαλλική εταιρεία παρανόμησε επειδή απαγορεύεται στα καταστήματα λιανικού εμπορίου να πωλούν προϊόντα κάτω του πραγματικού κόστους τους. Η υφυπουργός Οικονομικών Ντελφίν Ζενί-Στεφάν, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL είπε ότι στην περίπτωση αυτή μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο στην εταιρεία.

Όπως ορίζει ο νόμος, η υπόθεση θα εξεταστεί από δικαστή ο οποίος θα αποφασίσει αν θα κληθεί η Intermarche να καταβάλει πρόστιμο. Το ύψος του μπορεί να φτάσει τα 375.000 ευρώ.

Τα καταστήματα επιτρέπεται να πωλούν είδη κάτω του κόστους μόνο στις περιόδους εκπτώσεων και μόνο για προϊόντα που έχουν στις αποθήκες τους για διάστημα τουλάχιστον 30 ημερών. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Τιερί Κοτιγιάρ, υποστηρίζει ότι οι προσφορές έγιναν κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων.

Στα τέλη Ιανουαρίου τα σουπερμάρκετ του ομίλου προχώρησαν σε μια «προωθητική ενέργεια» προσφέροντας ορισμένα είδη με έκπτωση έως και 70%. Αποτέλεσμα, να προκληθεί χάος από τους πελάτες που έσπευσαν να επωφεληθούν από την «εξωφρενική» έκπτωση, ιδίως στην αγαπημένη τους πραλίνα…

Πηγή: newsit.gr

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google