Το 1ο Δ.Σ Αμπελώνα στο 2ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ σχολείων Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες ,στους εκπ/κους και στην μουσικό, Κατερίνα Βελεσιώτου, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα για την εξαίρετη εμφάνιση στο  2ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ σχολείων Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, που τελείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) και ο Δήμος Λαρισαίων.

Το Φεστιβάλ  πραγματοποιήθηκε   στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Οι μαθητές / τριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα τραγούδησαν δημοτικά τραγούδια αλλιώς….. προσάρμοσαν τα παραδοσιακά τραγούδια, όπως το “μήλο μου κόκκινο”, “Καπουτζιδιανός”, το “βασιλικός θα γίνω” και “από ξένο τόπο” με τη συνοδεία φλογέρων μεταλλόφωνων και κρουστών.
Μέσα από την ακρόαση, κίνηση,εκτέλεση και χορό οι μαθητές/τριες έρχονται κοντά στην παράδοση και τους γίνεται βίωμα, μάθηση και χαρά. Τα δημοτικά τραγούδια  τα παρουσιάζουν και σε μαθητές άλλων χωρών μέσα στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning κάνοντας γνωστή την παράδοσή και τον πολιτισμό μας.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ

Pin It on Pinterest