Λάρισα: «Μπουλούκια» καρναβαλιστών στους δρόμους


Με τα «μπουλούκια» καρναβαλιστών να δίνουν τον τόνο, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Λάρισα. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της θεσσαλικής πόλης διοργάνωσαν αποκριάτικα έθιμα και με χορούς και τραγούδια ανέβασαν το κέφι στα ύψη. Από το πρωί τα «μπουλούκια» ξεκίνησαν τα δρώμενα τους από διάφορες συνοικίες της Λάρισας, έκαναν μια στάση στην Πλατεία Ταχυδρομείου και έπειτα κατέληξαν στη κεντρική πλατεία όπου στήθηκε ένα μεγάλο γλέντι. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα «μπουλούκια» παρουσιάζουν έθιμα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και πως «όλη η πόλη συμμετέχει σε αυτό το μεγάλο πανηγύρι».

ΛΑΡΙΣΑ

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών νομού Λάρισας Δέσποινα Θεοδώρου, περιέγραψε πως ο σύλλογος αναβίωσε το παραδοσιακό γαϊτανάκι και το παλιό έθιμο της καμήλας, ενώ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χορίαμβος, Νίκος Σαμαρίνας, αναφέρθηκε στο παραδοσιακό γάμο που αναβίωσε ο σύλλογός του.

Στις αποκριάτικες εκδηλώσεις συμμετείχαν: Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας, Σύλλογος Αργιθεατών Ν. Λάρισας, Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, Μ.Ε.Σ Αβέρωφ, ΜΕΣ Πέρα Μαχαλά, Μορφωτικός Σύλλογος Γιάννουλης, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων, Λέσχες Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων.

ΛΑΡΙΣΑ, ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ

ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΦΩΤΟ: Πάολα Μπανάκα ⇒ tinealarissa.gr

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google