ΛΑΡΙΣΑ – ΠΛΗΘΗ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΥΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΜΑΣ

ΛΑΡΙΣΑ

Πολλοί πιστοί χριστιανοί συμμετείχαν στην παράκληση του Οσίου Δαμιανού, του εν Κισσάβω, ανήμερα της εορτής του αγίου το απόγευμα, στον πανηγυρίζοντα υπόγειο Ιερό Ναό του, στην ενορία της αγίας Αικατερίνης Αλκαζάρ. Στην συνέχεια με τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων, εξήλθαν λιτανευτικά στους δρόμους της ενορίας, οι πατέρες, τα μέλη της ερανικής επιτροπής, Ιεροψάλτες, Αναγνώστες και Ιερόπαιδες, ο πρόεδρος της συνοικίας Αλκαζάρ και ο φιλάγιος λαός σε μία συγκινητική ιερά πομπή της ιεράς εικόνος του Οσίου Δαμιανού.

Στο τέλος εψάλη ιερά δέησις υπέρ των εν ασθενεία κατακειμένων αδελφών και όλων όσων ευρίσκονται σε ανάγκη και διενεμήθη ιερά αρτοκλασία προς ευλογία των πιστών. Ο Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος ομιλήσας περί του Οσίου Δαμιανού, τόνισε την σθεναρά ομολογία του Οσιομάρτυρος, που ήταν η φυσική κατάληξη της εν Χριστώ ζωής και αποτέλεσμα ασφαλώς της βαθειάς πίστεώς του και της σπουδαίας γενναιότητός του, ενώ ευχαρίστησε τον εφημέριο π. Αθανάσιο και όλους μαζί τους εν Κυρίω συνεργούς του για το όλο ευλογημένο επιτελούμενο έργο της ενορίας.

osiou damianou litaneia2018 2 - ΛΑΡΙΣΑ - ΠΛΗΘΗ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΥΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΜΑΣ

osiou damianou litaneia2018 3 - ΛΑΡΙΣΑ - ΠΛΗΘΗ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΥΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΜΑΣ

osiou damianou litaneia2018 4 - ΛΑΡΙΣΑ - ΠΛΗΘΗ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΥΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΜΑΣ

osiou damianou litaneia2018 5 - ΛΑΡΙΣΑ - ΠΛΗΘΗ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΥΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΜΑΣ

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 12657 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*