Λάρισα – Ασελγούσε σε δύο ανήλικες αδερφές ενώ υπηρετούσε στην Ασφάλεια


Στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες, με εισαγγελική απόφαση, τα στοιχεία του 61χρονου συνταξιούχου αστυνομικού, που συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων. Ο 61χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία ότι ασέλγησε σε δύο ανήλικα κορίτσια, ενώ στο σπίτι του κατασχέθηκαν κάρτες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων που περιείχαν φωτογραφίες από τις ερωτικές πράξεις του με τα ανήλικα κορίτσια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην αστυνομία, ο 61χρονος ασέλγησε στις δύο ανήλικες αδελφές, ηλικίας 14 και 15 ετών, ενόσω υπηρετούσε στην Ασφάλεια Λάρισας, πριν το 2010 δηλαδή που συνταξιοδοτήθηκε με τον βαθμό του αρχιφύλακα.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. και οδήγησαν τελικά στη σύλληψή του, ο πρώην αστυνομικός είχε ερωτικές σχέσεις με τις ανήλικες αδελφές αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη εκμεταλλευόταν τη δυσχερή οικονομική της θέση και της έδινε χρήματα ενώ στη δεύτερη, με αντάλλαγμα επίσης τις ερωτικές επαφές, προσέφερε την «εχεμύθειά» του, διαθέτοντας το σπίτι του για την ικανοποίηση άλλων επιθυμιών της ανήλικης.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μετά την καταγγελία, στις 8 Δεκεμβρίου 2017 έκαναν έρευνα στο σπίτι του πρώην συναδέλφου τους όπου, μεταξύ άλλων, κατέσχεσαν έξι κάρτες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Έτσι, ο 61χρονος μετά την απολογία κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές.

ΔΙΑΤΑΞΗ

Χθες από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε πως «δίνονται στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 61χρονου ημεδαπού που συνελήφθη την 8.12.2017 στη Λάρισα για τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων, της παράβασης του νόμου περί όπλων και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, καθώς και η σε βάρος του ασκηθείσα κακουργηματική δίωξη.

Πρόκειται για τον: Τσιαμπά Σπυρίδωνα του Αλεξάνδρου και της Βασιλικής, που γεννήθηκε την 24-4-1957 στα Φάρσαλα. Σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για τo αδίκημα της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, υπό τη διακεκριμένη μορφή, ήτοι της κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια τέλεσης και της παραγωγής του υλικού με εκμετάλλευση της ανάγκης των ανηλίκων.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας τριών (3) μηνών, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα του παραπάνω ατόμου, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683157 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

ΛΑΡΙΣΑ

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας