Δεν είναι “δώρο” οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στο Δαμάσι.

Ανακοίνωση της “Δράσης Πολιτών” του Δήμου Τυρνάβου προς τα δημοσιεύματα του ΕΛΓΑ.

Από πρόσφατα δημοσιεύματα του ΕΛΓΑ πληροφορηθήκαμε ότι το Δαμάσι έλαβε τη “μερίδα του λέοντος” των αποζημιώσεων που δόθηκαν το 2017, στο σύνολο του Δήμου Τυρνάβου, για προγενέστερες καταστροφές.

Όμως, ο ΕΛΓΑ μάς είπε τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι το Δαμάσι, κατά τη διάρκεια δυο συνεχόμενων  καλλιεργητικών περιόδων, χτυπήθηκε ανελέητα από δυο χαλαζοπτώσεις, από δυο παγετούς και από έναν καύσωνα.Συνεπώς, οι αποζημιώσεις που  δόθηκαν από τον ΕΛΓΑ δεν ήταν “δώρο”.
Ήταν χρήματα οφειλόμενα στους δικαιούχους παραγωγούς , οι οποίοι μάλιστα καταβάλλουν υποχρεωτικά  στον ΕΛΓΑ  τις εισφορές τους και τα γνωστά εκτιμητικά τέλη.
Εξάλλου, ας κάνει τον κόπο ο ΕΛΓΑ να μας ενημερώσει και για τους παραγωγούς που έχασαν τις αποζημιώσεις που εδικαιούντο , από υπαιτιότητα του Οργανισμού, για να έχουμε και μια πληρέστερη ενημέρωση.
Για παράδειγμα, περιμένουμε να μας ενημερώσει για τους πενήντα περίπου παραγωγούς, που έμειναν εκτός αποζημιώσεων στην περίπτωση των “μαρτύρων”, μολονότι στελέχη του Οργανισμού και πολιτικά φερέφωνα στον Δήμο υποστήριζαν πως είχαν διευθετήσει το θέμα προς όφελος των παραγωγών.
Έτσι, καλά θα κάνει ο ΕΛΓΑ να αποφεύγει τις μισές αλήθειες, καθώς η πρακτική αυτή ισοδυναμεί με τη διατύπωση ψεμάτων και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Η οποία πραγματικότητα μάς διαβεβαιώνει πως το Δαμάσι χτυπήθηκε ανελέητα από αλλεπάλληλα ακραία καιρικά φαινόμενα που κλυδώνισαν επικίνδυνα το αγροτικό εισόδημα και τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
Συνεπώς, ο ΕΛΓΑ δεν έκανε καμιά ιδιαίτερη “χάρη” στους Δαμασιώτες, αλλά αντιθέτως έπραξε το μίνιμουμ και το αυτονόητο.
Εκτός κι αν οι ανακοινώσεις του ΕΛΓΑ υποκρύπτουν άλλες δόλιες σκοπιμότητες, που θα φανούν στο κοντινό μέλλον, καθώς αναμένονται και νέες  αποζημιώσεις. Ο νοών νοείτω.
ροντους, ελγα, δαμάσι

Pin It on Pinterest