Λάρισα – «Ψάρευε» στο Facebook ανήλικους και καταδικάστηκε σε 7,5 χρόνια κάθειρξη

Με συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και 5 μηνών αλλά και πρόστιμο 110 χιλιάδων ευρώ τιμώρησε, χθες το απόγευμα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας έναν 46χρονο από την Πτολεμαΐδα που «ψάρευε» ανήλικους μέσα από το Facebook.

Μαζί του τιμωρήθηκε και ένας 20χρονος αλλοδαπός κάτοικος Λάρισας που για οικονομικούς λόγους προσπάθησε να μεταφέρει έναν νεαρό στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ερωτικές επιθυμίες του πρώτου κατηγορούμενου.

Όλα συνέβησαν τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης και από εκεί προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βρει ερωτικούς συντρόφους ή έστω φωτογραφικό υλικό που να τον ικανοποιεί.

Έστελνε φωτογραφίες, στις οποίες δεν απεικονιζόταν αυτός αλλά άγνωστοι άνδρες, και μετά ζητούσε να κάνουν το ίδιο και οι ανήλικοι.

Τους δελέαζε λέγοντάς τους πως θα τους δώσει κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας στα κινητά τους. Το Δικαστήριο αποφάνθηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη κάτι που σημαίνει πως εάν καταβάλει την εγγύηση ύψους 3.000 ευρώ αποφυλακίζεται.

LARISA

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία