Στην Σμύρνη αποστολή της Λάρισας με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων

τυρναβος
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΜΥΡΝΗ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη Λαρισαϊκής αντιπροσωπείας στην Ιωνική Γη, με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και με τη συμμετοχή μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας. Η αποστολή ταξίδεψε στα παράλια της Μικράς Ασίας, μετά από πρόσκληση που τους απεύθυνε ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

anigif ambelon rizoulis - Στην Σμύρνη αποστολή της Λάρισας με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων

Το πρωί του Σαββάτου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Χαραλάμπους, τα μέλη της αποστολής παρακολούθησαν με εκατοντάδες άλλους πιστούς και τη γενική πρόξενο της Ελλάδος στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Τσεσμέ (Κρήνη).

180213 smirni tsesme2 - Στην Σμύρνη αποστολή της Λάρισας με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων

Πλήθος πιστών από τη Σμύρνη, τη Χίο και τη Λάρισα παρευρέθηκαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Το «Πιστεύω» ανέγνωσε η γενική πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια και το «Πάτερ ημών…» ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, ο οποίος συνοδεύονταν από τη σύζυγό του και η Γενική Πρόξενος Σμύρνης κ. Αργυρώ Παπούλια συναντήθηκαν το Δήμαρχο Τσεσμέ κ. Muhittin Dalgıç. Το βράδυ της γιορτής του Αγίου Χαραλάμπους, ολοκληρώθηκε με εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

180213 smirni tsesme1 - Στην Σμύρνη αποστολή της Λάρισας με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων

Στην Συνάντηση φιλίας, η χορωδία τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια στον τόπο που δημιουργήθηκαν ενώ το χορευτικό του συλλόγου ακολούθησε με χορούς από τα μικρασιατικά παράλια, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση στα μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν να μεταφερθεί σε όλους το μήνυμα ειρηνικής συνεργασίας και συνύπαρξης των δυο λαών, ενώ η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας κ. Δεσ. Θεοδώρου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σμύρνης για την πρόσκληση και την Γενική Πρόξενο και την ζεστή φιλοξενία.

180213 smirni tsesme3 - Στην Σμύρνη αποστολή της Λάρισας με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων

Την επόμενη ημέρα κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Σμύρνης τα μέλη της αποστολής παρακολούθησαν την Θεία λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης και μετά από μια μικρή εκδήλωση που διοργάνωσε ο μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος για τα μέλη της αποστολής, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας αναχώρησαν για την Λάρισα.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Καλογιάννης είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση στο Γενικό Προξενείο της Σμύρνης με την πρόξενο κ. Παπούλια.

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14693 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*