Οι Τυρναβίτες “τσίκνισαν” σε όλη την πόλη μέχρι και τα χαράματα.


Συνεχίζοντας την παράδοση του εθίμου της Τσικνοπέμπτης, νωρίς – νωρίς χθες Τσικνοπέμπτη οι Τυρναβίτες άρχισαν το τσίκνισμα σε όλη την πόλη μέχρι και τα χαράματα.

Από τις 12 το μεσημέρι, αρχικά στον πεζόδρομο της Στ. Καράσσου δίπλα στο Γραφείο της «Ε», έναντι του Δημαρχείου, με πρωτοβουλία των επαγγελματιών Πλάτωνα Γερακούδη, Δημήτρη Γκανή και Αχιλλέα Στεργίου και με ψήστες τον επίτιμο πρόεδρο των Τυροκόμων Ελλάδος κ. Απόστολο Ρίζο και τον κ. Γιάννη Καραΐσκο, στήθηκε η πρόχειρη ψησταριά, άναψαν τα κάρβουνα και τα σουβλάκια με τα λουκάνικα μπήκαν στη σχάρα μυρίζοντας τσίκνα όλο το κέντρο. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα συντροφιά με κρασί και το τσίπουρο Τυρνάβου και τα 200 και πλέον σουβλάκια απόλαυσαν όλοι όσοι περνούσαν από τον πεζόδρομο.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το ίδιο σκηνικό λίγο αργότερα και σε άλλες γωνιές της πόλης, όπου εκτός από τα τσικνισμένα κρεατικά, κυρίως σουβλάκια και λουκάνικα, άφθονα ήταν και τα ντόπια παϊδάκια ενώ άφθονα έρρεαν το κρασί και τσίπουρο.

Επίσης από το βράδυ και μέχρι αργά το ξημέρωμα όλα σχεδόν τα καφέ, κλαμπ και άλλα καταστήματα προσέφεραν τσικνισμένους μεζέδες δωρεάν ενώ το γλέντι και ο χορός κράτησε για ώρες.

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

TΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μια όμορφη γιορτή διοργάνωσε ο Δήμος Τυρνάβου με πρωτοβουλία της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Φανής Μπίλιου στον χώρο του ΚΑΠΗ, στην πλατεία Αγοράς. Δεκάδες μέλη τόσο στην αίθουσα όσο και στον αύλειο χώρο υπό τους ήχους λαϊκής και δημοτικής μουσικής απόλαυσαν κρεατικά, κρασί και τσίπουρο με την κ. Μπίλιου να εύχεται σε όλους και όλες και του χρόνου να ανταμώσουν όλοι μαζί. Και του χρόνου…

ΚΑΠΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») – Του Κώστα Τσόλα

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google