Ετήσιος χορός Καλλιπευκιωτών και Τιμή στο Γιάννη Καλούση (Φώτο)

Με κάθε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 3 Φλεβάρη, ο ετήσιος χορός των Απανταχού Καλλιπευκιωτών, στο κέντρο «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», που οργάνωσε ο Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», (Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»).

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗΣ

Με την έναρξη, η γραμματέας του Συλλόγου, Ματίνα Μιχαντά, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους και αναφέρθηκε επιγραμματικά σε προγραμματισμένη δραστηριότητα του συλλόγου, που αφορά στο «βιβλίο» των πολλών ερασιτεχνών συγγραφέων. Η αντιπρόεδρος, Αγγελική Παπαστεργίου, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχήθηκε σε όλους υγεία και καλή χρονιά.

Στη συνέχεια, έλαβαν τους επαίνους τους, όσοι από τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ παραβρέθηκαν, δια του αντιπροέδρου Γιάννη Παπαδόντα. Ακολούθως, ο πρόεδρος, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, παρουσίασε τη ζωή και το έργο του Γιάννη Καλλούση, στον οποίο το μέλος του Δ.Σ., Ζήσης Κατσιούλας, επέδωσε την τιμητική πλακέτα, η γραμματέας μια ανθοδέσμη και προβλήθηκε βίντεο με χαρακτηριστικές στιγμές της ζωής του.

ΜΕΣΑΚ

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ

Στο σημείο αυτό, χαιρέτησε ο Δήμαρχος του Δήμου Τεμπών Κώστας Κολλάτος, ευχαριστώντας για την πρόσκληση και συγχαίροντας τα μέλη του Δ.Σ. για την οργάνωση και τον Γιάννη Καλούση για το έργο του. Ο ηλικιωμένος τραγουδιστής, ευχαρίστησε όλους και τραγούδησε κάποια από τα τραγούδια του καταχειροκροτούμενος. Ακλούθησε το χορευτικό τμήμα ενηλίκων, που στη συγκεκριμένη στιγμή αποτελούνταν από τις: Βαγγελή Λαμπίρη, Μαρία Καραμπατή, Ηλέκτρα Γκουγκουλιά, Φωτεινή Τακούλα, Παγώνα Παπαδόντα, Ζανέτ Ντέμα (Zaneta Dema) και Αγγελική Παπαστεργίου, οι οποίες πρώτα προσέφεραν σε όλους – από τραπέζι σε τραπέζι – τσίπουρο και λουκούμι και ύστερα χόρεψαν υπέροχα, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, Στέλλας Γκαρλέμου.

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΤΕΜΠΩΝ

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Δ.Σ. ευχαριστώντας την κ. Στέλλα Γκαρλέμου, για την προσφορά της και για τη διέξοδο που δίνει στις γυναίκες της Καλλιπεύκης, της προσέφερε – δια της ταμία, Αικατερίνης Γκαζγάνη – μια ανθοδέσμη. Ακολούθησε γλέντι με την ορχήστρα, της οποίας την ευθύνη είχε ο Καλλιπευκιώτης Δημήτριος (Μητσάκας) Παπαϊωάννου, που κράτησε μέχρι τις τρεις το πρωί. Κατά τη διάρκεια έγινε και η λαχειοφόρος.

Τίμησαν με την παρουσία τους οι: Χρίστος Καλομπάτσιος, Αντιπεριφερειάρχης, Τάσος Κούσιος, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλλιπεύκης, Γιάννης Τσιουρβόπουλος, πρώην αντιδήμαρχος (Δήμου Γόννων) και πρώην Διευθυντής Ταχυδρομείου Λάρισας, Θωμάς Τσιαπλές, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Τεμπών, Στέλλα Γκαρλέμου, δασκάλου του χορού, Βασίλης Καραβιδές, Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Γόννων και Λαογραφικού Μουσείου, Απόστολος Παπαϊωάννου, Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ, Στέργιος Γκάτσικος, Διευθυντής Δασών και Κώστας Κολλάτος, Δήμαρχος Δήμου Τεμπών, που χαιρέτησε την εκδήλωση.

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ

Το Δ.Σ. του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», ευχαριστεί θερμά, όλους που παραβρέθηκαν, όλους που προσέφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο (εκατόν είκοσι επιχειρηματίες – επιχειρήσεις από Καλλιπεύκη, Γόννους, Λάρισα, Αμπελώνα) και τους: Κωνσταντίνα Γεωργαντζιά, Σταυρούλα Μαρσάκη, Erjol Dema και Αποστόη Αστ. Παπαϊωάννου, για τη βοήθειά τους.

ΛΑΡΙΣΑΣ

ΜΕΣΑΚ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ

ΤΕΜΠΩΝ